Webnoviny - Svet

Radičová rozdala ministrom úlohy. Ide dovolenkovať

WEBNOVINY.SK

Iveta Radičová dáva na pár dní politike zbohom. Foto: SITA/Jozef Jakubčo BRATISLAVA 12. augusta (WEBNOVINY) – Najviac päť najdôležitejších krátkodobých opatrení, ktoré ministri vo svojich rezortoch plánujú zrealizovať do konca roka a najviac päť najdôležitejších strednodobých opatrení s termínom realizácie do konca roka 2011. Tak znie zadanie predsedníčky vlády Ivety Radičovej pre členov jej kabinetu, ktoré majú splniť do 19. augusta. V liste, ktorý adresovala ministrom, žiada o spoluprácu pri konkretizácii najdôležitejších priorít Programového vyhlásenia vlády SR. „Vláda sa zaviazala prijať štrukturálne zmeny, ktoré prinesú potrebné rozvojové impulzy a zároveň pripraviť konsolidáciu verejných financií,“ zdôraznila premiérka.

Opatrenia, ktoré ministri majú realizovať, musia podľa Radičovej zlepšovať kvalitu života občanov v šiestich oblastiach. Ide o zvyšovanie zamestnanosti, kvalitnejšie podnikateľské prostredie a aktívnu občiansku spoločnosť, boj proti korupcii a lepšiu vymáhateľnosť práva, kvalitnejšie vzdelanie a inovatívnu spoločnosť, zlepšovanie zdravotného stavu obyvateľstva a ozdravenie verejných financií. Hlavným cieľom týchto opatrení musí byť zlepšovanie pravidiel, motivácií a prostredia, ktoré ovplyvňujú pozitívny vývoj v spomínaných šiestich oblastiach, konštatuje premiérka. „Ich súčasťou môžu byť aj finančné opatrenia, ale iba v prípade, že rešpektujú záväzok vlády SR znížiť deficit verejných financií do roku 2013 pod tri percentá HDP a dokážete zabezpečiť ich financovanie v rámci limitov výdavkov rozpočtových kapitol patriacich pod Váš rezort,“ zdôraznila.

Radičová by v sobotu mala ísť na dovolenku. Avizovala to v stredu po rokovaní Koaličnej rady. Pôjde do Chorvátska, pričom neskrývala nedočkavosť. „Vy by ste sa na pár dní voľna s dcérou pri mori netešili? Ja veľmi,“ povedala Radičová.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM