Lucia Lauková Rôzne

RADÍME: Chcete pomáhať druhým? Ponuky nájdete na dobrovoľníckych portáloch

Ak máte záujem pomáhať, ale neviete komu a ako, stačí si pozrieť portál dobrovoľníckych ponúk. Sami si môžete vybrať, ktorej organizácii chcete podať pomocnú ruku.

Ilustračný obrázok k článku RADÍME: Chcete pomáhať druhým? Ponuky nájdete na dobrovoľníckych portáloch
Zdroj: TASR

Príležitosti pomáhať sa dajú jednoducho nájsť prostredníctvom portálov dobrovoľníckych ponúk. Tie spravujú krajské dobrovoľnícke centrá. Stačí vyplniť registračný formulár na stránkach krajského centra a profil, informuje Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC).

„Čím viac o sebe napíšete, tým lepšie si organizácia bude vedieť predstaviť, s čím všetkým jej viete pomôcť,“ vysvetľuje riaditeľka BDC Gabriela Podmaková.

Ako pomôcť?

Po registrácii si záujemca môže pozerať jednotlivé dobrovoľnícke ponuky. „Keď sa dobrovoľník rozhodne, že by chcel niektorej organizácii pomáhať, stačí kliknúť na tlačidlo Chcem pomôcť. Organizácii príde email s jeho kontaktom a tá sa mu do niekoľkých dní ozve, aby si dohodla osobné stretnutie,“ dopĺňa Podmaková.

Správna ponuka

Na stretnutí sa dobrovoľník dozvie, čo presne by mal robiť. Ak zistí, že mu ponuka nevyhovuje, podľa BDC by to mal hneď povedať. Vďaka tomu ušetrí čas aj dobrovoľník, aj organizácia.

Podľa dobrovoľníckeho centra je normálne, že dobrovoľníka na začiatku neosloví žiadna ponuka. Radí však počkať, pretože správna príležitosť sa môže objaviť kedykoľvek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM