Barbara Dallosová Správy

Radnica prišla s novou službou: Špeciálne náramky pre žiarskych seniorov, ktoré môžu zachrániť život!

Špeciálne signalizačné náramky by podľa vízie žarskej samosprávy mali priniesť bezpečie pre seniorov či zdravotne postihnutých Žiarčanov, a tiež väčší pokoj na dušiach ich blízkych. Ako to má celé fungovať?

Ilustračný obrázok k článku Radnica prišla s novou službou: Špeciálne náramky pre žiarskych seniorov, ktoré môžu zachrániť život!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Žiar nad Hronom chce obyvateľom vo vyššom dôchodkovom veku, či imobilným obyvateľom so zdravotným postihnutím skvalitniť život zavedením novej sociálnej služby. Jej základom má byť špeciálny náramok, ktorým si v prípade núdze poľahky privoláte pomoc. Tiesňový náramok je určený najmä ľuďom, ktorí bývajú sami.

„Na náramku, ktorí majú osamelí ľudia stále na ruke, je tiesňové tlačidlo. V prípade tiesne stačí toto tlačidlo zatlačiť. Prístroj v byte vyšle signál do mobilného telefónu, cez ktorý sa človek v kritickej situácii okamžite spojí s mestskou políciou," vysvetľuje princíp signalizačného prístroja vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Služba by podľa predbežných plánov radnice mala začať fungovať v priebehu budúceho roka. Zatiaľ je však služba stále len zámerom, mesto chce najprv zisťovať, či by o ňu Žiarčania mali záujem.

,,Budeme komunikovať priamo s organizáciami seniorov, teda Jednotou dôchodcov a Klubom seniorov, a budeme sa snažiť letákovou či inou formou osloviť nielen samotných seniorov, ale aj ich príbuzných. Pokiaľ majú v rodine niekoho vo vyššom dôchodkovom veku alebo niekoho so zdravotným postihnutím, možno, že by sami chceli prispieť k jeho bezpečnosti takýmto signalizačným zariadením, či podarovať náramok ako darček…," dodáva Baláž.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM