Jakub Forgács Regióny

Radosť pre oči v Bystrici, takto krásne rozkvitlo mesto: Jarné obrázky, čo vám pohladia dušu

Jar je konečne tu! V našom meste rozkvitli stromy i trávniky. Odvšade počuť spev vtákov a zdá sa, akoby aj ľudia na uliciach boli k sebe milší. Vyrazili sme preto s fotoaparátom do banskobystrických záhrad. A veru, stálo to za to!

Ilustračný obrázok k článku Radosť pre oči v Bystrici, takto krásne rozkvitlo mesto: Jarné obrázky, čo vám pohladia dušu
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ak si chcete oddýchnuť po náročnom dni, nemusíte chodiť ďaleko. K tomu, aby ste prišli na iné myšlienky, sa stačí prejsť ulicami nášho mesta, ktoré v týchto dňoch žiaria farbami. Môžu za to kvitnúce kvety či stromy v záhradách Banskobystričanov, ktoré priam bijú do očí. Presvedčili sme sa o tom na vlastnej koži.

Pri prechádzke mestom z Uhliska, cez Centrum až na Fončordu, sme sa veru mali čím kochať. Na narcisy, kašky aj pučiace čerešne sme narazili v mnohých dvoroch či záhradkách pri panelákoch. Občas sme dokonca mali pocit, že kráčame po koberci kvetov. „Milujem tento čas, keď sa konečne oteplí, človek zhodí bundu a tie kvety k tomu, to je ako balzam na dušu,“ povedala pre Bystrica 24 pani Alžbeta, ktorá býva neďaleko Úsvitu.

„Jar mám rád práve preto, že tak, ako sa prebúdza príroda, nakopne to aj mňa. A hoci som chlap, nezapriem, že takéto nádherné kvety potešia aj mňa, hoci mi stačí, keď rastú pred mojimi očami,“ spomenul s úsmevom vysokoškolák Andrej (21), ktorého sme práve zastihli na prechádzke so psom.

Pozrite si zábery z jarných banskobystrických záhrad v našej foto a videogalérii. Ak máte aj vy pekné fotky z jarnej Banskej Bystrice, pošlite nám ich mailom na bystrica(zavi­náč)global24.sk alebo cez našu stránku na Facebooku.

Čítajte tiež:

Prvé znaky jari v Bystrici obrazom: V meste už rozkvitli snežienky!

Po zime si vychutnajte skvelý relax: 5 miest v Bystrici, ktoré cez jar stoja za návštevu

Slivky, čerešne, broskyne… V Bystrici vysadia desiatky stromov, ovocie si natrháme zadarmo!

FOTO: Do Bystrice dorazila nefalšovaná jar
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
VIDEO: Do Bystrice dorazila nefalšovaná jar
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM