Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Koľko je v marci rosy, toľko je v máji mrazu

Vo štvrtok bude premenlivá oblačnosť a miestami prehánky. Teploty 6 až 11 stupňov C. Meteorológovia vydali aj výstrahu prvého stupňa pred ojedinelou tvorbou poľadovice.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Koľko je v marci rosy, toľko je v máji mrazu
Zdroj: TASR

Západ: Veľká oblačnosť a miestami dážď, ráno ojedinele aj mrznúci dážď. Popoludní zmenšovanie oblačnosti a ojedinele prehánky. Najvyššia denná teplota 10 až 13 st. Južný, postupne cez deň západný vietor 4 až 8 m/s (15 až 30 km/h).

Stred: Premenlivá, dopoludnia veľká oblačnosť. Miestami dážď alebo prehánky. Od cca 900 m, neskôr od cca 1200 m sneženie. Najvyššia denná teplota 7 až 12 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –1 st. Južný až juhozápadný, popoludní miestami západný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h). Na horách búrlivý vietor až víchrica.

Východ: Premenlivá oblačnosť. Ojedinele prehánky. Najvyššia denná teplota 7 až 12 st. Južný až juhozápadný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h). Na hrebeňoch hôr prudký vietor.

Meniny má Anežka

Ženské meno Anežka má grécky pôvod a znamená „čistá, nevinná“. Anežky majú v sebe čosi, čo musia svetu povedať. Dá sa to vysvetliť tým, že majú zvierací totem poštového holuba. Anežky sú dievčatká a dámy, ktoré nikde nenachádzajú pokoj.

V spoločnosti sú zábavné, nikto sa v ich prítomnosti nenudí. Ak sa im vyučovanie či profesia zapáči, výsledok je výborný. V opačnom prípade sú schopné danými úlohami sa takmer nezaoberať. Sú aj dômyselné a dokážu sa dobre prispôsobiť. Život majú trocha rozháraný a ich rodinné vzťahy sú neraz komplikované.

Stalo sa doma

1951 – Zomrela v Novom Meste nad Váhom spisovateľka, poetka a publicistka ĽUDMILA PODJAVORINSKÁ, ktorá najviac vynikla v detskej literatúre. Narodila sa 26.4.1872.

2002 – Na Slovensku začala vysielať nová súkromná komerčná televízia JOJ.

Stalo sa vo svete

2010 – Zomrel britský konzervatívny politik WINSTON CHURCHILL, ktorý bol vnukom slávneho expremiéra rovnakého mena. Po novinárskej kariére sa Churchill dal na politiku. Do parlamentu ho zvolili v roku 1970, poslancom zostal až do svojej rezignácie v roku 1997, takmer 30 rokov. Narodil sa 10.10.1940.

1969 – Na letisku pri Toulouse sa uskutočnil prvý skúšobný let francúzsko-britského nadzvukového lietadla Concorde, ktoré bolo po sovietskom Tupoleve 144 druhým lietadlom letiacim nadzvukovou rýchlosťou.

Skladba dňa

1962 – Narodil sa americký rockový spevák a herec JON BON JOVI. Počas svojej kariéry vydal dva sólové albumy a jedenásť štúdiových albumov so svojou skupinou, z ktorých bolo predaných viac ako 120 miliónov kusov na celom svete. Skupina Bon Jovi bola v roku 2011 druhou najbohatšou skupinou sveta, hneď po U2, s príjmami okolo 125 miliónov dolárov ročne.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM