Prokop Slováček Správy Zo Slovenska

RANNÁ ŠTVORKA: Na ceste okolo sveta sa zastavíme v novootvorenom Moulin Rouge

Pranostika „teplý október, studený november“ dnes neobstojí, pretože počasie bude takpovediac na bode mrazu. Meteorológovia varujú aj pred snehom.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Na ceste okolo sveta sa zastavíme v novootvorenom Moulin Rouge
Zdroj: internet

Počasie

Oblačno až zamračené a na viacerých miestach prehánky alebo dážď, od výšky cca 800 m sneženie. V západnej polovici postupne ustávanie zrážok a čiastočné zmenšovanie oblačnosti. Naďalej chladno! Najvyššia denná teplota 3 až 8, na západe okolo 10 st.

Oslavuje Natália

Meno má latinský pôvod a jeho voľný preklad je „dieťa Vianoc“. Nositeľky tohto mena sú prevažne materialisticky založené. Sú úskočné a iba ťažko prijímajú názory iných. Potrebujú ocenenie a porozumenie.

Zvyčajne svedomito študujú. Keďže sú ctižiadostivé, neváhajú použiť všetky dostupné prostriedky na dosiahnutie svojho cieľa. V citovej oblasti je Natália zdržanlivá a ťažko čitateľná.

Písali sme aj: Tatry začali, sever pokračuje. Napadnúť má až 20 centimetrov sne­hu

Stalo sa na Slovensku

1938 – Hlinkova slovenská ľudová strana (HSĽS) v Žiline schválila tzv. Žilinský manifest, v ktorom vyhlásila autonómiu Slovenska. Na čelo vytvorenej autonómnej slovenskej vlády sa postavil Jozef Tiso.

1992 – Predstavitelia oboch dominantných strán HZDS a ODS sa stretli na rokovaniach v Jihlave, kde Václav Klaus žiadal od HZDS podpísanie záväzku, že nebude presadzovať úniu, ale bude súhlasiť s úplným rozdelením federácie.

Stalo sa vo svete

1889 – Na bulvári Clichy v Paríži otvorili bratia Ollerovci legendárny tanečný lokál Moulin Rouge.

2007 – Do Veľkej Británie sa vrátil cestovateľ Jason Lewis, ktorý prekonal cestu okolo sveta len pomocou prostriedkov poháňaných ľudskou silou (bicykel, kolieskové korčule).

Skladba dňa

V roku 1949 sa narodil Bobby Farrell, holandský spevák a tanečník, člen skupiny Boney M. Zomrel v roku 2010.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM