Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Na Marínu uvidíme aj bielu perinu

Dnes bude polooblačno až oblačno. Teploty -1 až 4 stupne Celzia. Slabé sneženie si užijú obyvatelia najmä na strednom a východnom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Na Marínu uvidíme aj bielu perinu
Zdroj: TASR

Západ: Zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, len ojedinele polojasno až oblačno. Ojedinele mrholenie. Najvyššia denná teplota 1 až 3, pri zmenšenej oblačnosti okolo 6 st. Prevažne slabý vietor.

Stred: Zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, na horách polojasno až oblačno. Ojedinele mrholenie alebo slabé sneženie. Ojedinele poľadovica. Najvyššia denná teplota –2 až 2 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo +7 st. Prevažne slabý vietor. Na hrebeňoch hôr popoludní búrlivý vietor až víchrica.

Východ: Zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, na horách polojasno až oblačno. Ojedinele mrholenie alebo slabé sneženie. Ojedinele poľadovica. Najvyššia denná teplota –2 až 2 st. Prevažne južný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Meniny má Marína

Ženské meno Marína má latinský pôvod a znamená „morská“. Maríny nemajú ľahkú povahu. Keď ich skúmame zblízka, všimneme si, že ide o veľmi odhodlané bytosti, vytrvalé v práci, trochu podozrievavé, no rozhodné.

Zvyčajne bývajú Maríny výborné študentky, obľubujúce klasické štúdium. Ak majú iný názor ako ich vyučujúci, veľmi otvorene to dajú najavo. Sú dosť tvrdohlavé a neúspechy ich trápia. Zároveň sú zraniteľné, citlivé, trpezlivé, aj strohé, najmä, ak sa nahnevajú.

Stalo sa doma

1929 – Narodil sa v Topoľčiankach divadelný a filmový režisér PAVOL HASPRA. Zomrel 27.4.2004.

1884 – Bola založená prvá slovenská rímskokatolícka farnosť v USA. Farnosť vznikla v meste Streator v štáte Illinois.

Stalo sa vo svete

1953 – Narodila sa americká filmová herečka KIM BASINGEROVÁ, ktorú preslávila najmä eroticky ladená snímka 9 a 1/2 týždňa a tiež triler L.A. – Utajené skutočnosti, ktorý jej priniesol Oscara.

1974 – Gréci v referende rozhodli, že Grécko bude parlamentnou republikou. Gréci tak odmietli 142 rokov starú monarchiu.

Skladba dňa

Narodeniny (1966) oslavuje Sinéad O'Connor, írska speváčka a skladateľka. V roku 1987 vydala debutový album The Lion & The Cobra. V marci 1990 vydala druhý a dodnes najúspešnejší album I Do Not Want What i Heaven't Got.

V hitparáde sa dostal na prvé miesto a jeho predaj prevýšil sumu sedem miliónov kópií. V singlovom rebríčku mala osem skladieb, najúspešnejšou bola Nothing Compares 2 U, ktorá sa vo februári dostala na prvé miesto.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM