Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Posledný júlový víkend bude horúci, užijeme si slnečné dni

Voľné dni budú typicky letné. Na väčšine Slovenska budú tridsiatky, sobotu si môžete užiť pri vode. Meninovými oslávenkyňami sú Libuše.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Posledný júlový víkend bude horúci, užijeme si slnečné dni
Zdroj: TASR

Západ: Malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 17 až 14 a najvyššie denné 29 až 32 °C.

Stred: Aj tu bude malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 16 až 11 a najvyššie denné 27 až 31 °C.

Východ: Malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 16 až 12 a najvyššie denné 27 až 31 °C.

Meniny má Libuša

Pôvod mena Libuša nachádzame u našich susedov v Čechách a jeho význam je „ľúbená, milovaná, milá“. Už od detstva sa dožadujú stálej pozornosti. Snažia sa nadväzovať stále nové kontakty, potrebujú sa totiž zviditeľňovať.

Ako na priateľky sa na ne môžeme spoľahnúť a zdôveriť sa im. Pri štúdiu či pri hľadaní zamestnania majú určený presný cieľ. Dokážu pritom zmobilizovať všetky sily.

Stalo sa doma

2005 – Pri Bielom dome v Tatranskej Polianke vypukol najrozsiahlejší požiar vo Vysokých Tatrách od založenia Tatranského národného parku (TANAPu) v roku 1949. Mimoriadna situácia vyhlásená v súvislosti s lesným požiarom vo Vysokých Tatrách trvala do 3. augusta 2005.

Stalo sa vo svete

1818 – Narodila sa britská spisovateľka EMILY JANE BRONTËOVÁ, autorka románu Búrlivé výšiny. Zomrela 19.12.1848.

1948 – Narodil sa francúzsky herec Jean Reno, v roku 1947 rakúsko-americký herec a bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger.

2001 – Kanada sa stala prvou krajinou na svete, ktorá povolila nevyliečiteľne chorým pacientom pestovať a fajčiť vlastnú marihuanu, bez ohľadu na protesty lekárov.

Skladba dňa

Narodeninovou oslávenkyňou Diana Vickersová (1991), britská speváčka, skladateľka, textárka, módna dizajnérka a herečka, ktorá sa zviditeľnila vďaka britskej verzii speváckej súťaže X Factor v roku 2008.

So svojou skladbou „Once“ v roku 2010 dobyla prvé miesto britskej singlovej hitparády a takisto jej patrí aj prvenstvo v tomto roku v predajnosti albumov.

Ilustračné foto, TASR

diana vickers
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM