Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Teploty pripomenú, že prichádza jeseň. Pozor, aby vás nezaskočili

V utorok nezabudnime na oslávencov, ktorými sú Ľuboslavovia a Ľuboslavy, pekného životného míľniku sa dožíva svetoznáma herečka Sophia Lorenová.

Ochladenie

V utorok 20. septembra počítajme s premenlivou a veľkou oblačnosťou, ojedinele sa vyskytnú aj prehánky alebo dážď. Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav, od 1800 m môžu byť aj snehové.

Najvyššie teploty sa dostanú na métu 15 až 20 stupňov, na severe bude trinásť. Zafúka prevažne severný vietor rýchlosťou 4 až 9 m/s, v nárazoch miestami okolo 15 m/s (15 až 30 km/h, nárazy okolo 55 km/h). Na juhu stredného Slovenska bude miestami slabý vietor.

Blahoželáme Ľuboslavom a Ľuboslavám

Tieto mená slovanského pôvodu majú už na prvý pohľad zrejmý význam – obľubu v oslavách. Ide o aktívnych ľudí, nie sú problematickí, ale naopak medzi ich zásadné vlastnosti patria svedomitosť, usilovnosť, zmysel pre rodinu i profesionálnu zodpovednosť.

Nositelia týchto mien sú tvoriví, úspechy v pracovnej oblasti dosahujú rýchlo, sú životaschopní, z sa však chorôb dostávajú pomalšie.

PREČÍTAJTE SI: STALO SA NA SLOVENSKU: Na jeden deň sme boli hlavným centrom Európy

Späť do histórie

1746 – Narodil sa šľachtic, cestovateľ a madagaskarský kráľ MÓRIC BEŇOVSKÝ. V roku 1934 sa narodila talianska herečka SOPHIA LORENOVÁ, ktorá v 1962 získala Oscara za svoju úlohu vo filme Vrchárka.

V 1979 zomrel československý generál a československý prezident v rokoch 1968–1975 LUDVÍK SVOBODA. V roku 2005 zasa skonal lovec nacistických zločincov rakúsko-židovského pôvodu SIMON WIESENTHAL.

Cissy Houston – Yesterday

Už 83. narodeniny slávi americká soulová speváčka Cissy Houston, ktorá začínala ako zboristka v kapelách Elvisa Presleyho a Arethy Franklinovej. Od konca 60. rokov minulého vydávala vlastné albumy. Ako doprovod sa podieľala aj na tvorbe Paula Simona, Jimiho Hendrixa, Van Morrisona i Davida Bowieho.

Nám na spríjemnenie dňa zaspieva pieseň Yesterday.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM