Prokop Slováček Zo Slovenska

RANNÁ ŠTVORKA: V tropických horúčavách nás ochladí spomienka na hokejový Stanley cup

Nezabudnite zablahoželať Olíviám a Tadeášom, uhorskej kráľovnej Márii Terézii. Pozor aby ste sa nepriplietli do vojny medzi indiánmi a americkými vojakmi.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: V tropických horúčavách nás ochladí spomienka na hokejový Stanley cup
Zdroj: internet

Počasie

Slovenský hydrometeorologický ústav opäť varuje pred vysokými teplotami. Na sobotu vydal výstrahy takmer pre celé Slovensko. Trošku sa ochladíme iba v Žilinskom kraji.

V sobotu platí výstraha druhého stupňa pre viaceré okresy Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Nitrianskeho, Trnavského a Prešovského kraja. Teplota sa môže vyšplhať až na 35 stupňov, v sobotu dokonca nie je vylúčených až 36 stupňov. Výstraha platí pre oba dni od 12.00 h do 18.00 h. V nedeľu sa teploty trošku zmiernia.

PREČÍTAJTE SI AJ: FOTO a VIDEO Z REGIÓNOV: Ako bojujete s horúčavami? Kraťasy, žabky, zmrzka a ideš

Blahoželáme Olívii a Tadeášom

Ženské meno Olívia má latinský pôvod a význam mena je „pestovateľka olív“. Olívie sú fascinujúce, záhadné bytosti. Ide o extrovertky, vyjadrujú sa radšej skutkami ako slovami. Sú veľmi objektívne, „zdravo“ sebavedomé a pripútané k tomu, čo ich oslovuje. Olívie rady študujú a inklinujú k rizikovým povolaniam. Ich pôvab je zreteľný a majú v sebe aj čosi nedefinovateľné.

Mužské meno Tadeáš má hebrejský pôvod a jeho význam je zrejme „šikovný“, „rozumný“ alebo „smelý“, „odvážny“. Tadeášovia sú spravidla inteligentní ľudia, ktorí sa môžu opierať o nezvyčajne dobrú pamäť. Potrebujú motiváciu, od nej závisí ich schopnosť zápasiť s problémami. Sú priveľmi spútaní svojou psychikou. Žijú nepokojne a od útleho detstva treba dozerať na ich zdravie.

PREČÍTAJTE SI AJ: Konšpiračné teórie i vyhrotené emócie. Ako vidia Slováci v Británii rozvod s EÚ?

Stalo sa na Slovensku

1741 – V bratislavskom Dóme svätého Martina korunovali za uhorskú kráľovnú Máriu Teréziu.

2013 – Hokejisti Marián Hossa a Michal Handzuš získali slávny Stanleyho pohár. Ich tím Chicago Blackhawks zvíťazil v šiestom zápase finále play off NHL na ľade Bostonu Bruins 3:2 a v celej sérii triumfoval 4:2. Kapitánom neúspešného finalistu bol obranca Zdeno Chára.

Stalo sa vo svete

1876 – Uskutočnila sa známa bitka pri rieke Little Big Horn (USA) medzi indiánmi a americkými vojakmi. Indiánske kmene Siuxov a Čejenov porazili 7. jazdecký oddiel americkej armády z Fort Lincolnu vedený generálom Georgeom Armstrongom Custerom.

1950 – Severná Kórea napadla Južnú Kóreu. Začala sa kórejská vojna.

1963 – Narodil sa celosvetovo populárny britský spevák gréckeho pôvodu GEORGE MICHAEL, vlastným menom Georgios Kyriacos Panayiotou, bývalý člen skupiny Wham!. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne Freedom, Faith, I Want Your Sex a mnohé ďalšie.

Skladba dňa

V roku 2009 sme sa rozlúčili s fenoménom Michaelom Jacksonom. Narodil sa 29. augusta 1958 v Gary v štáte Indiana. Do povedomia hudobného sveta sa dostal v skupine Jackson Five. V decembri 1971 podpísal sólovú zmluvu a odvtedy už len stúpal do hudobných výšin.

Michael Jackson
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM