Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Zimu a nízke teploty najviac pocítia východniari

Pranostika na dnešný deň hovorí: Keď január žimni, február je ceplejši. Na severnom a východnom Slovensku by si ľudia mali dávať pozor na ľadové povodne.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Zimu a nízke teploty najviac pocítia východniari
Zdroj: TASR

Západ: Zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, neskôr popoludní jasno až polojasno. Najvyššia denná teplota –2 až +1 st. Slabý vietor.

Stred: Zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, postupne jasno až polojasno. Najvyššia denná teplota –4 až –1 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –5 st. Bezvetrie alebo slabý vietor.

Východ: Jasno až polojasno. Najvyššia denná teplota –4 až 0 st. Prevažne slabý vietor.

Meniny má Tamara

Ženské meno Tamara má hebrejský pôvod a v preklade znamená „datľová palma“. Na prvý pohľad pôsobia Tamary ako flegmatičky. Neznamená to však, že by neboli aktívne, konajú však s rozvahou. Sú pritom solídne, seriózne a pôvabné. Nositeľky mena Tamara horlivo študujú, či už ide o filozofiu alebo ekonómiu.

V zamestnaní sú trochu pomalšie, ale len preto, aby sa mohli zaoberať každým detailom. Veľmi často život zasvätia práci. Sú priemerne životaschopné, mali by sa vyhýbať ťažkým jedlám.

Stalo sa doma

1922 – Narodila sa v Dolnej Ždani učiteľka, spisovateľka, dramatička a autorka kníh pre deti Elena Čepčeková. Zomrela 6.1.1992.

1934 – Narodil sa v Bratislave divadelný a filmový herec Oldo Hlaváček.

1990 – Narodil sa v Žiline úspešný cyklista Peter Sagan, víťaz štyroch etáp na Tour de France 2012 a držiteľ zeleného trička za najviac bodovaného pretekára. Je členom talianskeho profesionálneho cyklistického tímu Liquigas-Cannondale.

Stalo sa vo svete

1918 – Narodil sa rumunský komunistický vodca a diktátor Nicolae Ceaušescu. Popravili ho s manželkou Elenou 25.12.1989.

1998 – „Nemal som sexuálny pomer s Monikou Lewinskou a nikdy som nikoho nenavádzal, aby klamal“, vyhlásil 42. americký prezident (1993–2001) Bill Clinton v súvislosti s vypuknutým sexuálnym škandálom. Neskôr sa dokázalo, že sexuálny pomer s Lewinskou mal.

Skladba dňa

1947 – Narodil sa Michel Sardou, francúzsky spevák.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM