Aktualizované Krimi

Ranný poplach v mestách: Na súdoch nahlásil anonym bombu, žiadnu nikde nenašli

Polícia prijala na základe anonymného ohlásenia opatrenia na všetkých krajských súdoch na Slovensku, avšak s negatívnym výsledkom.

Ilustračný obrázok k článku Ranný poplach v mestách: Na súdoch nahlásil anonym bombu, žiadnu nikde nenašli
Zdroj: Dnes24.sk

Evakuáciu budovy košických súdov si dnes ráno vyžiadal anonymný telefonát o údajnej bombe. Neznámy muž pred 8.00 h oznámil na linku 158, že „na krajskom súde je bomba“.

Na mieste zasahovala polícia, objekt prehľadávali s pomocou služobného psa na vyhľadávanie výbušnín. „Prehliadka budovy košických súdov na Štúrovej ulici bola ukončená o 10.05 h s negatívnym výsledkom. Priestory súdov boli sprístupnené pre sudcov a zamestnancov o 10.15 h a pre verejnosť o 10.45 h,“ informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

V čase šírenia poplašnej správy sa v priestoroch krajského súdu a troch okresných súdov nachádzalo zhruba 300 zamestnancov, sudcov, účastníkov pojednávaní a ďalších osôb. Na akcii sa zúčastnili príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS), policajti a hasiči. K zraneniu osôb nedošlo.

Polícia prijala na základe anonymného ohlásenia opatrenia na všetkých krajských súdoch na Slovensku, avšak s negatívnym výsledkom. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM