JAB Regióny Rôzne Zo Slovenska

Rastú ako po daždi: Novovešťanka išla len na prechádzku, nazbierala kopec húb!

Aj keď cez leto si hubári na tohtoročnú sezónu sťažovali, zdá sa, že im to jeseň vynahradí. Milé prekvapenie počas prechádzky čakalo aj na Janu zo Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Rastú ako po daždi: Novovešťanka išla len na prechádzku, nazbierala kopec húb!
7
Galéria
Zdroj: archív. J.Dzimková

Suché leto neurobilo veľa radosti zanieteným hubárom a väčšinou sa zo svojej hubačky vracali s prázdnymi košíkmi. Zdá sa však, že jeseň im všetko vynahradí a huby už v týchto dňoch rastú doslova ako po daždi. Dôkazom je aj Janka zo Spišskej Novej Vsi. Tá sa vybrala iba na nedeľnú prechádzku do lesa v mestskej časti Spišskej a príjemne sa potešila.

„Hoci zbieram huby od malička, teraz som skôr rekreačná hubárka. Mojim cieľom pobytu v lese bola prechádzka a relax v prírode. Keďže celý deň s prestávkami pršalo, išlo fakt o krátku prechádzku. Z cesty som zišla na lesný chodník a už po pár metroch som doslova zakopla o kozáky a po chvíľke som našla celé „hniezda“ rýdzikov,“ opísala nám pani Jana.

Najväčším prekvapením boli pre ňu tri veľké dubáky rastúce vedľa seba. „Všetky huby boli čisté, úplne bez červíkov, len trochu povrchovo objedené od slimákov. Keďže som nemala so sebou nič, tak som na odnos neplánovaných nazbieraných húb použila vetrovku,“ prezradila s tým, že celá prechádzka trvala približne trištvrte hodinku, keďže začalo liať ako z krhly.

Za tú krátku chvíľu si však z lesa odnášala 30 rýdzikov, 10 kozákov, 4 bedle a tri dubáky úctyhodných rozmerov. „O tom, že toto obdobie je pre hubárov štedré, svedčí aj 55 bedlí, ktoré našla v sobotu moja dcéra na lúke pri Levoči,“ dodala.

Parádny úlovok počas prechádzky potom Jana spracovala viacerými spôsobmi. Okrem toho, že niečo podarovala, časť dala zmraziť a aj sušiť. Ešte v ten deň si pochutnali na čerstvej hubovej praženici a rezňov z bedlí. „ Zároveň mám už aj základné suroviny na obed na ďalší deň. Pochutíme si určite aj na polievke a hubovom paprikáši,“ dodala pre náš spravodajský web na záver.

Jej parádny úlovok si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

V obrazoch: Jana zo Spišskej zažila počas prechádzky krásne hubové prekvapenie!
7
Galéria
Zdroj: archív. J.Dzimková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM