Kristína Kožiaková Krimi

Razie v domoch, kukláči našli hotový arzenál: Stopy vedú do lučeneckého okresu!

Desiatky zbraní a veľké množstvo munície! To všetko policajti, podľa hovorcu prezídia našli pri domových prehliadkach obvinených mužov. Niektoré zbrane boli podľa policajnej správy pôvodne expanzné, no neskôr prerobené na streľbyschopné.

Ilustračný obrázok k článku Razie v domoch, kukláči našli hotový arzenál: Stopy vedú do lučeneckého okresu!
Foto: Slávka Kellová

„Národná kriminálna agentúra v Banskobystrickom kraji rieši nedovolené ozbrojovanie. Vyšetrovateľ z tejto trestnej činnosti už obvinil päť osôb. V rukách polície skončili desiatky zbraní a veľké množstvo munície,“ informoval v hovorca prezídia Policajného zboru Michal Slivka

Podľa jeho slov policajti z Národnej kriminálnej agentúry mali v banskobystrickom kraji už nejaký čas na muške osoby, ktoré mali v okresoch Brezno a Lučenec zadovažovať, prechovávať a ponúkať na predaj zbrane bez povolenia.

„Malo ísť o rôzne pištole, či revolvery, ale aj útočné pušky a iné zbrane rôznych značiek a kalibru, vrátane munície,“ konkretizoval Slivka.

„Policajti z Národnej kriminálnej agentúry preto vykonali policajnú akciu a zaistili množstvo kompletných aj rozobraných dlhých a krátkych strelných zbraní s muníciou. Nechýbali medzi nimi samopaly, pušky, brokovnice, ale aj guľomet,“ uviedol pre Brezno24 hovorca.

Ako dodal niektoré zbrane boli pôvodne expanzné, no neskôr prerobené na streľbyschopné, čím sa automaticky zaradili medzi zakázané zbrane. Zbrane sú v súčasnosti predmetom expertízneho skúmania.

V utorok (15. 12. 2015) vykonala Národná kriminálna agentúra domové prehliadky a deň nato (16. 12. 2015) vyšetrovateľ obvinil päť osôb zo zločinu nedoveleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami ( Drahomíra F. (52), Dalimíra F. (54), Perta F. (29), Jaroslava K. (52) a Slavomíra B. (50)),“ informoval ďalej Slivka.

Na záver doplnil, že jeden z obvinených (Drahomír F.) je stíhaný väzobne, zvyšní štyria na slobode. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Kriminálka z Bystrice pri razii zadržala množstvo strelných zbraní
21
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM