Volejbal

Reakcia vedenia mesta na VK Chemes: Toto si myslí primátorka Vaľová o konci volejbalu!

Správna rada VK Chemes Humenné prostredníctvom klubového webu vyhlásila, že do nového ročníka 2015/2016 neprihlási družstvo mužov a ani jeden z mládežníckych tímov. Odôvodňuje to postojom vedenia mesta Humenné, ktoré teraz reaguje na vyhlásenie klubu.

Ilustračný obrázok k článku Reakcia vedenia mesta na VK Chemes: Toto si myslí primátorka Vaľová o konci volejbalu!
Zdroj: TASR

Termín odovzdania prihlášok na novú sezónu 2015/2016 bol súťažnou komisiou Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) stanovený na 30. jún 2015. Informáciu o nepodaní prihlášky VK Chemes v stanovenom termíne potvrdil i tlačový manažér SVF Filip Hudec.

Správna rada klubu priniesla v tejto súvislosti vyhlásenie na svojom webe. V ňom sa hovorí o tom, že vedenie mesta nezmenilo svoj postoj voči družstvu dospelých ani po jeho odchode do Spišskej Novej Vsi a taktiež o nevyplatenej schválenej dotácii pre mládežnícke družstvá. Vyhlásenie v plnom znení si môžete prečítať tu.

Reakcia vedenia mesta

Na toto vyhlásenie reaguje vedenie Mesta Humenné prostredníctvom tlačového referátu. Aj v tomto prípade zverejňujeme plné znenie: „Tlačová agentúra SR zverejnila 8.12.2014 infor­mácie, že volejbalový klub VK Chemes sa sťahuje do mesta Spišská Nová Ves a v ďalšom priebehu súťaže bude hrať v tomto meste. Zároveň bola zverejnená informácia, že v ďalšom priebehu súťaže bude vystupovať ako ŠK Chemes Spišská Nová Ves. Aj napriek tomu si volejbalový klub požiadal finančnú dotáciu od mesta Humenné, aj keď nepôsobí v meste Humenné ale Spišská Nová Ves.

Mestské zastupiteľstvo tento rok schválilo finančné dotácie pre všetky mládežnícke športové kluby. Zmluvy pre dva kluby a to MHK a VK Chemes čakajú na podpis, pretože mesto ich doposiaľ nemohlo podpísať z právnych a ekonomických dôvodov. Mesto musí dodržiavať všeobecné záväzné nariadenie ale aj zákon, podľa ktorých sa riadi aj vyplácanie dotácií. Ak tieto kritéria budú splnené, dotácie budú týmto klubom vyplatené.

Volejbalový klub má doteraz zaregistrované asi tri rôzne subjekty. Občianske združenia, právnické osoby, pričom nie je jasné ich prepojenie. Volejbalový klub žien oznámil, že dievčatá boli vylúčené z mládežníckeho tréningového procesu VK Chemes a založili si nový volejbalový klub, ktorý zaregistrovali ako občianske združenie.

Keďže dotácie mesta Humenné sú určené pre mládež, mesto chce pristúpiť k podpisu až keď bude jasné, pod ktorým klubom je kto zaregistrovaný a ktoré kluby juniorov, junioriek, kadetov a kadetiek budú prihlásené na Slovenskej volejbalovej federácii. Termín na vyplatenie dotácií je do konca roku 2015. Rovnako týmto klubom bude poskytnutá bezodplatne športová hala po podpise zmluvy s mestom."

Dodatok primátorky Jany Vaľovej

Na záver reakcie vedenia mesta ešte samotná primátorka Jana Vaľová poznamenala: „Môj názor ako primátorky je, a prejavujem ľútosť nad tým, že volejbal v Humennom bol zrejme zneužitý sponzorom v predvolebnej kampani v roku 2014 a tlak sponzora podľa môjho názoru je vyvíjaný naďalej na vedenie mesta pri jeho rozhodovaní o ekonomických záujmoch sponzora a mládež je bohužiaľ rukojemníkom rozhodnutia sponzora tohto súkromného klubu.“

Prečítajte si tiež:

VK Chemes sa neprihlásil do extraligy: TAKTO už z toho ťažia Košičania…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM