Nina Táborská Rôzne

Recenzia: Kam v Bratislave na chutný šťavnatý burger?

Hamburger už dávno nie je len produktom kulinárskych potrieb spoločnosti. Ani jedlo, ktoré schmatnete cestou do práce. Dnes je jeho príprava v reštauráciach oveľa dôslednejšia, zbytky nahradili kvalitné suroviny a hamburger predstavuje vyhľadávané a obľúbené jedlo pre každého milovníka mäsa.

Ilustračný obrázok k článku Recenzia: Kam v Bratislave na chutný šťavnatý burger?
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci je hamburger ikonou rýchleho občerstvenia, dnes si ľudia radi sadnú a vychutnajú si ho ako plnohodnotné jedlo v reštauráciach. V Bratislave máte na výber hneď niekoľko podnikov.

Pozrite si prehľad TOP päť rôznych reštaurácií, ktoré sa či už na hamburger špecializujú alebo ho majú zaradený vo svojej ponuke a robia ho naozaj kvalitne. Svedčia o tom dostupné hodnotenia zákazníkov a aj naša vlastná skúsenosť.

TOP 5 podľa Bratislava24.sk:

BeAbout

Reštaurácia na Prešernovej je špecializovaná na hamburgery a ponúka bezkonkurenčne najširšiu škálu burgerov v Bratislave. Pripravte sa na poriadnu porciu. Okrem kvalitného mäsa, prípadne syru alebo iných surovín, domácej bbq omáčky a pravdaže žemle, dostanete aj oblohu v podobe vlastného Slaw šalátu, chrumkavých cibuľových krúžkov, kyslých uhoriek a paradajok. Ak si trúfate, môžete a prihlásiť do súťaže Man vs. Burger a zmerať si sily s kým iným, ako hamburgermi.

Cena: BeAbout Burger – 7.49 eur

Regal Burger

Na Palackého v Starom Meste nájdete malú útulnú „továrničku“ na domáce burgery. A prídu si tu na svoje aj vegetariáni. Burger je bez prílohy, ale s vlastnou domácou žemľou, ktorá sa nerozmočí. Čochvíľa by mali pribudnúť v stálej ponuke aj domáce hranolky, dokonca sa môžete prihlásiť na ich testovanie po záverečnej. Najnovšie Regal Burger nájdete aj v OC Eurovea na prvom poschodí.

Cena: 6 eur

Savage Garden

Tak ako žiadne jedlo v Savage garden nesklame, tak nesklame ani burger. Nevytŕča z menu tak ako samotná reštaurácia v betónovej „oáze“ na Námestí slobody, ale nikto asi neoľutuje, keď si vyberie práve burger. Savage Garden burger je s hovädzím mäsom, karamelizovanou cibuľkou, čedarom, paradajkou, kyslou uhorkou, BBQ omáčkou podávaný v domácej žemli s hranolčekmi, šalátom Coleslaw a s alebo aj bez volského oka.

Cena: 12,50 eur s volským okom

Minerva

Minerva na Michalskej je pre Bratislavčanov najznámejšou „hamburgertovár­ňou“. Široká ponuka, najlepšie ceny a niektorí tvrdia, že aj najlepšie hamburgery. A nie sú to tí, ktorí po párty nakupujú v okienku. Najnovšie sa môžete zapojiť do súťaže a váš burger môže byť burgerom týždňa. Vyhráva najlepší nápad. Ak to bude ten váš, môžete prísť a s ďalšou osobou ich skonzumovať zadarmo.

Cena: 3,50 eur do ruky / 5,70 za stolom

Centrálna Klubovňa

Ak sa chystáte na pivo s kamarátmi, máte radi hamburgery, príjemné miesto a výbornú obsluhu, túto voľbu neoľutujete. Ak máte radi menej hluku, vyberte sa mimo zápasov Slovan do Klubovne pri OC Centrál. Bohatá porcia, chrumkavé steakové hranolky s majonézou z pečeného cesnaku.

Cena: Hamburger Klubovňa – 10,49 eur

Prečítajte si rozhovor s ambasádorkami Jamie Olivera, ktoré tiež nepohrdnú kvalitným burgerom. Článok nájdete tu: Ambasádorky Jamieho Olivera o zdravom stravovaní: Žiadny extrém nie je správny!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM