Rôzne

Redakcia radí: Máte chuť na sladké? Ochutnajte moderný malinový dezert

Spríjemnite si víkendové popoludnie sladkým pokušením. Malinový crumble je moderný a jednoduchý dezert, ktorý omámi vaše chuťové bunky.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Máte chuť na sladké? Ochutnajte moderný malinový dezert
3
Galéria
Zdroj: Nin.sk

Crumble je moderný a najmä mnohotvárny recept, ktorý pochádza z Anglicka a veľkej obľube sa v poslednej dobe teší aj u nás. Prirovnať sa dá k drobenkovému koláču. Ak máte mlsný jazýček, rozhodne vyskúšajte tento chutný koláčik.

INGREDIENCIE

jedno balenie mrazených malín K-Bio (nová rada výrobkov značky Kaufland)

2 lyžičky škorice

2 lyžice malinového džemu K-Classic

1 lyžica brezového cukru

6 lyžíc pomarančového džúsu K-Bio

kukuričný škrob na zahustenie

50 g malých ovsených vločiek K-Bio

75 g špaldovej múky K-Bio

3 lyžičky nelúpaného sezamu K-Bio

100 g masla nakrájaného na kocky

40 g cukru

Zdroj: pixabay

TIP PRE VÁS

Maliny môžeme nahradiť aj iným ovocím, napríklad jahodami, čučoriedkami, jabĺčkami, prípadne urobiť mix ovocia. Rovnako tak je možné urobiť crumble vo veľkej zapekacej mise. Treba však tomu prispôsobiť pomer ingrediencií. Pridať môžeme škoricu, vanilkový extrakt, mandľový extrakt, prípadne med. V pomere je ovocia vždy viac, ako chrumkavého povrchu.

POSTUP

Do hrnca dáme džús, maliny, 1 lyžičku škorice, cukor a varíme, pokým sa cukor neroztopí. Pridáme džem, premiešame a môžeme zahustiť trochou kukuričného škrobu. Malinovú zmes rozdelíme do zapekacích misiek

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Múku, vločky, sezam, druhú lyžičku škorice, cukor a maslo rukou spojíme do sypkého cesta – tzv. drobenky. Posypeme ním vrch pripravenej malinovej zmesi v miskách.

Dáme piecť do rúry na približne 15 minút. Pečieme pokým drobenka na vrchu nezíska zlatú farbu. Vyberieme, na vrch môžeme položiť plátok masla, necháme ho roztopiť a voňavý dezert chvíľku vychladnúť. Môžeme jesť teplé ale aj úplne vychladnuté.

Malinový crumble - recept
3
Galéria
Zdroj: Nin.sk
Zdroj: Nin.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM