Rôzne

Redakcia radí: Zdravé, rýchle a chutné. Pripravte si cestoviny s cherry paradajkami a špenátom

Nemáte čas na dlhé varenie, ale chceli by ste rodinu či priateľov prekvapiť niečím originálnym. Vyskúšajte cestoviny, ktorých chuť dostane každého.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Zdravé, rýchle a chutné. Pripravte si cestoviny s cherry paradajkami a špenátom
Zdroj: Nin.sk

Špenát, paradajky, cesnak a parmezán – kombinácia, ktorá jednoducho ladí. Keď k tomu ešte pridáme tagliatelle alebo gnocchi, skvelý jarný pokrm vhodný na obed aj večeru je na svete.

INGREDIENCIE:

  • 200 g tagliatelle (príp. gnocchi)
  • lyžica masla
  • 2 lyžičky chilli olivového oleja (alebo sušené chilli fliačiky)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 10 až 12 cherry paradajok
  • extra panenský olivový olej
  • 1 kocka zeleninového bujónu + 100 ml vody
  • 4 až 5 lyžíc smotany na varenie extra krémovej
  • dve hrste čerstvého baby špenátu
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • soľ
  • parmezán
Zdroj: Nin.sk

POSTUP:

Dáme variť tagliatelle. Maslo a čili olivový olej rozpálime na panvici a upražíme do chrumkava cesnak (až pokým nebude úplne hnedý). Sporák máme nastavený na strednú teplotu. Pridáme paradajky prekrojené na polovicu, trošku korenia a trošku soli (tu môžeme pridať aj píniové oriešky).

Kým restujeme paradajky, roztopíme kocku zeleninového bujónu v 100 ml vody. Keď je bujón roztopený, primiešame k nemu smotanu. Medzičasom precedíme cestovinu a pokvapkáme ju olivovým olejom, príp. pridáme plátok masla.

Cestovinu primiešame k paradajkám a podlejeme smotanovým vývarom. Primiešame špenát, dokoreníme, dochutíme, poriadne premiešame a podávame s parmezánom.

Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk.

Zdroj: Nin.sk
Zdroj: Nin.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM