Správy Regióny

Rekonštrukcia autobusovej stanice v Nitre: Konečná podoba ešte nie je jasná

Rekonštrukcia stanice v Nitre by mala byť ukončená v tomto roku. Vzhľad stanice bude jasný až po ukončení projektových príprav.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia autobusovej stanice v Nitre: Konečná podoba ešte nie je jasná
Zdroj: TASR

Autobusová stanica v Nitre bude kompletne zrekonštruovaná v priebehu tohto roka. Potvrdil to generálny riaditeľ spoločnosti Arriva Nitra Juraj Kusy. Podľa jeho slov rekonštrukčné práce pokračujú na základe harmonogramu, zhruba 75 % prác je už ukončených.

Konečná podoba stanice

„Do konca minulého roka bola kompletne hotová časť stanice pre prímestské linky a spustený bol hlavný informačný panel. V tomto roku plánujeme dokončiť diaľkové linky,“ povedal Kusy. Konečný vzhľad stanice bude jasný až po ukončení projektových príprav.

„Zatiaľ prebieha fáza špecifikácie a prípravy projektu, potom budeme potrebovať stavebné povolenie,“ skonštatoval Kusy. Časový harmonogram prác a konečná podoba nitrianskej autobusovej stanice budú jasné až po spracovaní projektovej dokumentácie.

Na európskej úrovni

Rekonštrukcia autobusovej stanice v Nitre sa začala v marci 2015. Celkové náklady na modernizáciu by mali dosiahnuť 2 milióny eur. „Spolupracujeme s partnermi, chceme na stanici vytvoriť integrovanú službu pre cestujúcich vrátane zelenej zóny. Chceme, aby tá stanica bola skutočne na európskej úrovni,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Arriva na Slovensku László Ivan.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM