Kristína Kožiaková Kultúra

Renesancia breznianskeho M-klubu: Ples, navyše so skvelým nápadom! FOTO

Aj dnes nájdeme v ponuke plesov také, ktoré by sme mohli nazvať recesistické. Ples M-klubákov k nim určite patrí. Tieto fotky jednoducho musíte vidieť :)

Ilustračný obrázok k článku Renesancia breznianskeho M-klubu: Ples, navyše so skvelým nápadom! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Breznianska mládež si pred 45. rokmi vybudovala svoj vlastný klub. Väčšinu peňazí získali zo zberu železného šrotu. Dennodenne sa tam schádzali a trávili voľný čas. M-klub bol organizátorom aj spoluorganizátorom mnohých zaujímavých podujatí. Jeho cieľom bolo účelné využívanie voľného času mladých ľudí a študentov breznianskych škôl.

Ples starých mládencov a dievok Horehronia. Presne taký sa pravidelne konával v M-klube, kde sa stretávala mládež od roku 1970. Neskôr sa v M-klube začal usporadúvať aj Discoples. Dnes sa tradíciu plesov rozhodli oživiť bývalí M-klubáci.

„Plesov sa zúčastňovala „mlaď“ zo všetkých kútov Slovenska,“ povedal Daniel Rakyta, jeden zo zakladateľov M-klubu a jeho niekdajší vedúci.

„Myšlienka obnoviť M-klubácky ples po toľkých rokoch vznikla u bývalých členov M-klubu, ktorí sa aj po rokoch stále stretávajú a sú dobrými priateľmi,“ prezradila nám jedna z organizátoriek plesu Dominika Spáčová. „Kedže bol prvý ročník úspešný, pustili sme sa aj do organizácie toho druhého a vyzerá to tak, že sa to stane každoročnou tradíciou, tak ako to bola tradícia už pred 45. rokmi, kedy začal M-klub fungovať,“ dodala.

Na ples sa chodia zabávať hlavne bývalí členovia M-klubu a ich priatelia. Ples sa konal v priestoroch Omega klubu. „Aj za éry fungovania M-klubu sa konali plesy v týchto priestoroch. Kapacita klubu zohrala svoju rolu,“ rozpráva ďalej Dominika.

Tento ples má podľa organizátorov špecifickú atmosféru, ktorú, ako ľudia hovoria, na žiadnom inom plese nezažili. Zábava je veľmi spontánna, uvoľnená a tancuje sa na hudbu v štýle 80–90 rokov.

Počas plesu sa spomínalo na 45. výročie založenia M-klubu a na zážitky zo „starých“ čias. „Celý ples sa niesol v usmievavej atmosfére, veľa sme sa nasmiali a myslím, že nie som jediná, ktorá má svalovicu od smiechu a tanca,“ dodala na záver Dominika.

Môže vás zaujímať:

M-Klub, Kolkáreň, či známa Omega: Slávne podniky, v ktorých sa Brezňania za socíku vedeli baviť, FOTO

M-klubáci oživujú tradíciu: Ples v štýle 80-tych rokov
15
Galéria
Foto: Stanislav Spáč / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM