Rastislav Búgel Správy Rôzne Technológie

Revolučný AeroMobil získal nového investora: Spoločnosť predstaví predprodukčný model

Vyzerá to tak, že sa pohli ľady pri vývoji revolučného projektu. Lietajúce auto AeroMobil pripravuje predstavenie modelu, ktorý sa od finálneho produktu bude líšiť iba minimálne.

Ilustračný obrázok k článku Revolučný AeroMobil získal nového investora: Spoločnosť predstaví predprodukčný model
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť AeroMobil, ktorá vyvíja lietajúci automobil, oznámila, že uzavrela v týchto dňoch rokovania o novej finančnej investícii od privátneho investora Patricka Hessela, zakladateľa a výkonného riaditeľa spoločnosti c2i, výrobcu kompozitných dielov pre letecký a automobilový priemysel. Tento vývoj udalostí je súčasťou prebiehajúcej iniciatívy AeroMobilu posilniť kapitálové zdroje spoločnosti a pripraviť unikátne lietajúce vozidlo do predaja a výroby.

Nový investor bol v roku 2015 EY Podnikateľom roka na Slovensku, a počas posledného týždňa predal 50,1 % spoločnosti c2i firme LG Hausys, ktorá vyrába odľahčené automobilové komponenty v rámci skupiny LG. c2i je jedným z kľúčových technologických partnerov a dodávateľov komponentov pre AeroMobil a obe spoločnosti už spolupracujú niekoľko rokov.

Onedlho predstavia predprodukčný model

„Vývoj nášho vozidla môže byť považovaný za jeden z najinovatív­nejších a ambicióznych projektov v súčasnom automobilovom a leteckom priemysle. Jeho prechod do priemyselnej fázy si vyžaduje ďalšie investície. Preto vítame vstup investorov, ktorí rozumejú výraznej inovácii, nášmu unikátnemu obchodnému modelu a stratégii. Až doteraz AeroMobil financoval predovšetkým rozvoj matematicky a geometricky presného digitálneho modelu nového lietajúceho auta. Vďaka novej investícii spoločnosť onedlho dokončí a predstaví fyzický model, ktorý bude veľmi blízko finálnemu produktu pre sériovú výrobu. Pomocou doterajších investícií do virtuálneho modelu sme výrazne zredukovali riziko nutnosti viacerých dodatočných iterácií návrhu. Výsledkom našej inžinierskej a analytickej práce je veľmi presný obraz toho, ako náš produkt bude fungovať a zároveň sme presvedčení, že vozidlo, ktoré predstavíme, sme schopní dodať bez výraznejších zmien,“ informoval spoluzakladateľ a CEO spoločnosti Juraj Vaculík.

Významný krok vo vývoji

Medzinárodný tím viac ako 60 expertov z automobilového a leteckého priemyslu z ôsmich krajín sveta, v ktorých prevažujú odborníci zo Slovenska a Čiech, o niekoľko dní predstaví výsledky svojej práce, a to nový model AeroMobilu. Toto vozidlo bude súlade s existujúcou reguláciou pre cestnú a leteckú dopravu a bude predstavovať významný míľnik vo vývoji svetovo ojedinelého vozidla určeného pre dopravu na ceste i vo vzduchu.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM