Jakub Forgács Regióny Kultúra

Revúčania sa dočkajú už o pár dní. Kedy otvoria Múzeum Prvého slovenského gymnázia?

Múzeum Prvého slovenského gymnázia mesiace po povodni konečne opäť otvoria! V akých časoch bude sprístupnené verejnosti?

Ilustračný obrázok k článku Revúčania sa dočkajú už o pár dní. Kedy otvoria Múzeum Prvého slovenského gymnázia?
3
Galéria
Zdroj: TASR

Múzeum Prvého slovenského gymnázia (MPSG) v Revúcej, ktorého budova i zbierky boli v lete minulého roka poškodené prívalovou vodou po intenzívnych zrážkach, otvoria po rekonštrukcii v pondelok 24. apríla. Informovala o tom riaditeľka múzea Diana Lamperová.

„Múzeum bude fungovať v rovnakom režime ako pred rekonštrukciou. Otvorené pre verejnosť bude vždy počas pracovných dní od 8:00 do 16:00. Počas júla a augusta budeme otvorení až do 18:00, a to aj počas sobôt a nedieľ,“ konkretizovala riaditeľka.

Dodala, že po povodni bolo potrebné celú expozíciu vysťahovať a bola nutná rekonštrukcia múzea. „V rámci nej boli vymenené drevené podlahy a urobené nové omietky a nátery. Zbierkové predmety, ktoré boli vytopené v čiernej kuchyni, boli ošetrené, niektoré však museli byť nahradené,“ priblížila Lamperová, podľa ktorej dôležitou súčasťou obnovy múzea boli i protipovodňové opatrenia, aby sa situácia z minulého leta neopakovala.

Prvým oficiálnym podujatím v zrekonštruovaných priestoroch múzea je benefičný koncert speváckeho zboru Quirin pri Základnej umeleckej škole v Revúcej. Koná sa vo štvrtok 20. apríla o 17:00 a výťažok z neho bude venovaný na rozvoj MPSG.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Múzea Prvého slovenského gymnázia!

V OBRAZOCH: Múzeum Prvého slovenského gymnázia by mali otvoriť na jar
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM