Zo Slovenska

Rezort dopravy je na chvíľu bez šéfa. Brecely abdikoval na svoj post

Minister dopravy Roman Brecely poslal v utorok prezidentovi Slovenska Andrejovi Kiskovi demisiu.

Ilustračný obrázok k článku Rezort dopravy je na chvíľu bez šéfa. Brecely abdikoval na svoj post
Zdroj: TASR

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska dnes obdržal písomnú demisiu od doterajšieho ministra dopravy Romana Brecelyho (#Sieť). Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká. Ako prvý o tom informoval portál Aktuality.sk.

PREČÍTAJTE SI: Danka vyspovedali v parlamente deti. Mali nevyspytateľné o­tázky

Nástupca je známy

Podľa Kancelárie prezidenta SR sa výmena ministrov udeje v stredu 31. augusta o 17.00 h. Novým šéfom rezortu dopravy bude aktuálny štátny tajomník ministerstva dopravy Arpád Érsek (Most-Híd).

V pondelok 29. augusta ho predstavil prezidentovi ako kandidáta na ministra dopravy predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Érsek za svoju hlavnú úlohu na ministerstve považuje predovšetkým začať prípravu projektovej dokumentácie na tých cestách, ktoré sú dôležité, a to na celom Slovensku.

PREČÍTAJTE SI: Neoficiálna voľba šéfa OSN: Slovenský kandidát Lajčák obsadil druhé miesto

Érsek má ciele

„Nerobme veľké megalomanské projekty, ale projektujme, aby sme mohli eventuálne na nich začať výstavbu po našom volebnom období, alebo vtedy, keď na nich vieme nejakým spôsobom zabezpečiť finančné zázemie," konštatoval Érsek.

Je podľa neho veľkou chybou, že stála projektová dokumentácia či už na rýchlostných cestách R7, R2, alebo R3 či R4. „Musíme sa pohnúť z miesta. Toto bude mojou hlavnou úlohou," zdôraznil.

Zmeny na poste ministra dopravy si vyžiadal odchod pätice poslancov zo #Siete a ich vstup do klubu Mosta-Híd. Strana tak preberie vládne posty, na ktorých má #Sieť svojich nominantov. Okrem jedného ministerského kresla nahradia aj posty štátnych tajomníkov, ktoré pripadali pôvodne #Sieti.

Roman Brecely
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM