Správy Rôzne

Rezort školstva vyčlenil peniaze: Na telocvične pôjde o päť miliónov eur viac

Sumou 9,9 milióna eur podporí Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR projekty rekonštrukcie, dostavby či výstavby školských telocviční.

Ilustračný obrázok k článku Rezort školstva vyčlenil peniaze: Na telocvične pôjde o päť miliónov eur viac
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Pre enormný záujem zo strany základných a stredných škôl rezort zvýšil pôvodnú dotáciu na tento rok vo výške 4,9 milióna eur o ďalších päť miliónov eur.

Zapojilo sa 345 škôl

„Rozvoj v oblasti telesnej a športovej výchovy je jednou z priorít nášho rezortu, čoho dôkazom je aj suma zvýšenia dotácie, a tým pádom v realite viac telocviční pre naše deti,“ uviedla ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS).

Do výzvy, ktorá bola uzatvorená 29. septembra, sa zapojilo 345 škôl, ktorých požiadavky predstavovali sumu 40 622 642 eur, z toho nároky na MŠVVaŠ SR boli vo výške 28 267 698 eur. „Hodnotiaca komisia posúdi rozvojové projekty škôl a rozhodne o pridelení finančných prostriedkov najneskôr do konca tohto kalendárneho roka. O výsledkoch bude ministerstvo informovať do 30 dní od rozhodnutia o žiadostiach na svojom webovom sídle,“ uviedol komunikačný odbor MŠVVaŠ SR.

Maximálna výška účelových finančných prostriedkov poskytnutých ministerstvom pre jednu školu je 150 000 eur. Z finančnej dotácie budú môcť školy vynoviť športový povrch, opraviť strechu, zrekonštruovať elektroinštaláciu či ústredné kúrenie. Použiť sa tiež môžu na rekonštrukciu sociálnych zariadení v rámci telocviční.

Musia splniť podmienky

Dotáciu je možné poskytnúť len obciam, vyšším územným celkom, štátom uznaným cirkvám a náboženským spoločnostiam na Slovensku, ktoré sú zriaďovateľom základnej školy so všetkými ročníkmi alebo strednej školy s počtom žiakov nad 150.

Taktiež musia spĺňať podmienku, že pred vyhlásením výzvy nečerpali na objekt, ktorý je predmetom žiadosti, finančné prostriedky z prostriedkov EÚ a neboli prijímateľmi finančných prostriedkov v rámci rozvojového projektu zameraného na rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy formou dostavby, rekonštrukcie alebo výstavby novej telocvične a na vybavenie telocvične za rok 2016.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM