Barbara Dallosová Zo Slovenska

Richard Sulík: Šanca pre vznik slušnej pravicovej vlády je nízka

Šanca pre vznik slušnej pravicovej vlády je veľmi nízka. Konštatoval to dnes predseda SaS Richard Sulík, ktorý potvrdil, že sa vzdáva mandátu poslanca NRSR a zostáva europoslancom.

Ilustračný obrázok k článku Richard  Sulík: Šanca pre vznik slušnej pravicovej vlády je nízka
Zdroj: TASR

,,Spravil som všetko pre to, aby vznikla pravicová slušná vláda. Po včerajšku vieme, že takáto vláda nevznikne. Došlo k dohode strán Smer-SD a SNS na jednej strane a Most-Híd a #Sieť na druhej strane," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Sulík.

Dodal, že zostáva v europarlamente. Strane to podľa Sulíka pomôže a prospeje. Voličov SaS a celej pravice ubezpečil, že zo slovenskej politickej scény sa nevytratí.

,,Urobím všetko pre to, aby SaS bola razantnou a tvrdou opozíciou voči tomu mačko-psu, ktorý sa nám chystá vládnuť," poznamenal.

Sulík nechce hodnotiť rozhodnutie šéfov Mosta-Híd a #Siete Bélu Bugára a Radoslava Procházku. Naznačil však, že dohody medzi stranami boli zrejme urobené vopred a čakalo sa len na Snem SNS, kde národniari vyhlásili, že pôjdu len so Smerom-SD alebo podporia úradnícku vládu. Tým vylúčili pravicovú koalíciu.

Šéf SaS je presvedčený, že pravicová vláda by bola stabilnejšia ako vláda Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a #Siete. ,,Žiadny poslanec neavizoval, že by odišiel,„ povedal Sulík s tým, že po vytvorení vlády Smeru-SD odídu zo #Siete Miroslav Beblavý a Katarína Macháčková, a tak Robert Fico (Smer-SD) nemôže počítať s 85 hlasmi, ale na začiatok možno len s 83. Sulík očakáva, že môžu odchádzať postupne aj ďalší poslanci. ,,Tí, pre ktorých je vláda so Smerom-SD hanba,“ uviedol.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM