Správy

Robí vám elektronická schránka vrásky na čele? Národná agentúra pripravuje školenia

Využívanie elektronickej schránky je už niekoľko mesiacov pre štatutárov firiem povinné. Niektorým užívateľom však môže robiť vybavovanie agendy cez portál problémy.

Ilustračný obrázok k článku Robí vám elektronická schránka vrásky na čele? Národná agentúra pripravuje školenia
Zdroj: Dnes24.sk

Pre štátnych zamestnancov, ale aj záujemcov zo súkromného sektora, ktorí sa potrebujú zlepšiť v práci s elektronickými schránkami, rozbehne Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) začiatkom septembra sériu školení. Ako informoval Martin Kóňa zo sekcie komunikácie, termíny a prihlášky možno nájsť na portáli Slovensko.sk.

Školenia práce s e-schránkami a portálom Slovensko.sk pre orgány verejnej moci i právnické osoby prebiehajú podľa agentúry v podobe menších skupín s jedným školiteľom a individuálnym prístupom. Účastníci sa oboznámia so základnými funkcionalitami portálu, štátni zamestnanci aj s prácou s elektronickými formulármi.

Od septembra sa školenia uskutočnia niekoľkokrát týždenne, samostatné termíny môžu byť poskytnuté osobitne aj podnikateľom. „Školenia budú prebiehať v Bratislave a Banskej Bystrici. Nezabúdame ani na východ krajiny, kde evidujeme tiež vysoký záujem o takéto školenia. Preto pripravujeme aj školenia v Košiciach, termíny budú známe v polovici septembra,“ uviedol generálny riaditeľ NASES Norbert Molnár.

Doteraz agentúra celkovo vyškolila viac ako 2500 záujemcov.

Ústredný portál verejnej správy je jednotným a centrálnym prístupovým bodom, prostredníctvom ktorého môžu občania a podnikatelia pristupovať k elektronickým službám verejnej správy. Zároveň poskytuje verejnosti súhrnné informácie súvisiace s vybavovaním úradných záležitostí vo forme životných situácií, agend, ako aj podporné informácie na samotné využitie elektronických služieb a návody na prácu s portálom.

Z pohľadu verejnej správy zabezpečuje ústredný portál centrálne prepojenú infraštruktúru pre informačné systémy verejnej správy a zároveň umožňuje využívanie spoločných modulov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM