Barbara Dallosová Rôzne

Robo Mikla (34) po návrate z Ameriky EXKLUZÍVNE: Prezradil svoje skutočné meno a o pití prehovoril na rovinu

Adoptovaný chlapec, zhýralý rocker, básnik, učiteľ, herec, bojovník so závislosťou na alkohole. Život Roba Miklu je plný vzostupov a pádov. Napriek tomu je len máločo, o čom by nehovoril otvorene. Čítajte rozhovor po jeho (možno) definitívnom návrate z Ameriky.

Ilustračný obrázok k článku Robo Mikla (34) po návrate z Ameriky EXKLUZÍVNE: Prezradil svoje skutočné meno a o pití prehovoril na rovinu
Zdroj: Dnes24.sk

Robo na niekoľko rokov zmizol do Ameriky, no vrátil sa domov, do svojho rodného mesta.. Zdá sa, že tento návrat by mohol byť posledný.

,,Dávam tomu tak rok aj pol, možno dva, kým sa ukáže, či má zmysel na Slovensku fungovať. Ale zatiaľ sa zdá, že má,“ hovorí Robo.

V rodnej krajine má mnoho plánov a jeho kalendár je plný rozbehnutých projektov. Koncertuje, píše, moderuje, vedie detský divadelný súbor, občas okúsi DJ-ský chlebíček, snaží sa dať si dokopy zdravie, chodí pozrieť psov do útulku, stretáva ľudí, vozí sa… ,,Veľmi rád a veľmi veľa šoférujem. Počúvam pri tom hudbu a relaxujem,“ hovorí Robo o jednom zo spôsobov, ktorými si čistí hlavu.

Čo už robiť nechce, vie presne

Podľa Robových slov bolo dôležitým krokom k pokojnému životu aj to, že sa prestal stresovať časom a peniazmi. V tom, k čomu sa už vrátiť netúži, má jasno.

,,Viem, čo už nikdy robiť nechcem. Ťažko manuálne pracovať. Teraz ma baví všetko, čomu sa venujem. Myslím, že konečne začínam žiť tak, ako by som chcel,“ zamýšľa sa.

Alkohol narobí bordel

Robo sa netají tým, že veľkú časť života bojoval s alkoholom. Spoza mora sa však vrátil čistý, pohárik vraj neobrátil už štyri roky. Reakcie starých známych ale boli rôzne.

,,Po dlhej dobe som stretol ľudí, ktorí sa zasekli v dobe a bol som sklamaný, ale aj ľudí, ktorí boli odrazu úplne noví, krásni, iní. Stretol som mužov, ktorí zmúdreli aj ženy, ktoré opekneli… Bol to nový začiatok. Mnohí z tých, čo si ma predtým pamätali ako zúfalú opitú trosku, pomaly začali registrovať, že sa dá so mnou rozprávať a dokonca sa na mňa dá aj spoľahnúť. Niektorí mi odpustili, niektorí nie… ,“ dodáva Robo s dôvetkom: ,,Alkohol narobí bodrel.“

Ako hovorí Robo, alkoholizmus je choroba. Je to diagnóza a má číslo. Svoje správanie sa tým vraj ale obhajovať nesnaží: ,,Ja som si tú chorobu privodil sám. Beháš nahý po vonku – ochorieš. Toto je to isté.“

Kto je Vojtech Zenka

Básne Vojtecha Zenku uzreli svetlo sveta už dávnejšie. Málokto ale vedel, že za nimi stojí práve bývalý superstárista. ,,Vždy bolo zažité, že Mikla je ochlasta, rocker a podobne. Zo začiatku bývali ľudia naozaj šokovaní keď zistili, že tie básne sú moje. Spomínam si na príklad, kedy sa jednej kočke páčili moje básne a chcela, aby som jej poslal fotku. Vravel som jej, že bude prekvapená. A bola,“ smeje sa Robo.

Pre tých, pre ktorých je prekvapením, že Robo je i básnik, bude zrejme ešte silnejším momentom dôvod, prečo si vybral pseudonymom Vojtech Zenka.

,,To je moje pôvodné meno. Pred adopciou som sa volal Vojtech Zenko, trochu som to upravil a píšem ako Woytech Zenko . Aj to je súčasťou akéhosi návratu k sebe,“ približuje.

Tento song je veľká mágia

To sú Robove slová na adresu skladby s názvom Brehy, ktorej klip sa objavil koncom decembra a za necelé dva týždne si ho pozrelo takmer 18 000 ľudí. Brehy sú pre Roba mimoriadne osobnou záležitosťou.

,,Ten song je plný odkazov, symbolov, je to môj doterajší životný obraz. Ľudia sa ma často pýtajú, čo som vlastne robil za tú dobu, čo o mne nebolo počuť. Kto to chce vedieť, nech si vypočuje Brehy,“ posiela Robo jasný odkaz na záver.

Klip sa natáčal v Amerike a Robo si v ňom zároveň aj zahral. Pozrieť si ho môžete v našej videogalérii.

Môže vás zaujímať:

Sexi fitnesska Ivka (29) radí: Ako po sviatkoch do svojich obľúbených nohavíc, a pritom sa nevzdať ani segedínu?

Kaliňák si urobil osobnú hitparádu najlepších názvov našich dedín: Rebríček, na ktorý len tak nezabudnete :)

Brehy sú Robovou osobnou spoveďou
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM