Alžbeta Paulíková Kultúra

Rodiny vo Zvolene dostali motiváciu vybehnúť na čerstvý vzduch: Zdvihnete hlavy na nebo a uvidíte niečo krásne

Ak vám chýba motivácia vybehnúť na čerstvý vzduch, toto by najmä rodiny s deťmi malo presvedčiť tak učiniť. Mesto prezradilo, čo sa vo Zvolene chystá. Zdvihnutiu hláv na naše nebo sa neubránite.

Ilustračný obrázok k článku Rodiny vo Zvolene dostali motiváciu vybehnúť na čerstvý vzduch: Zdvihnete hlavy na nebo a uvidíte niečo krásne
Foto: Marcel Páleš

Obloha nad Zvolenom totiž ožije pekným výjavom. A to už onedlho, konkrétne počas budúceho víkendu. Zvolenské mamičky a oteckovia by nemali váhať so sebou zobrať svoje ratolesti na čerstvý vzduch. Naše nebo totiž zaplnia pestrofarebné šarkany.

Stane sa tak v sobotu 24. októbra. Zvolenčania budú mať možnosť vidieť oblohu plnú šarkanov a to na nebi nad Sarvaškou. A mesto v spolupráci s CVČ Domino vyzýva všetky decká, aby sa zúčastnili tejto bláznivej šarkaniády.

Je tu pritom aj ďalšia zaujímavosť a dobrá správa. Ako uviedla hovorkyňa mesta Eva Ježovičová, treba sa poponáhľať, lebo prvých 50 detí dostane šarkana od mesta ako darček. „K dispozícii bude aj horúci čaj a ďalší program v podobe tvorivých dielní,“ dodala hovorkyňa mesta.

V tento deň nebude chýbať súťaženie – v kategóriách o naoriginálnej­šieho šarkana, najväčšieho alebo s najdlhším chvostom budú súťažiť všetky kreatívne deti s vlastnými šarkanmi. „Šarkaniáda začína o 14:00 pri vodárni na Sarvaške,“ dodala Eva Ježovičová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM