Filip Chudý Rôzne

Rodná obec Jána Kuciaka (†27) vyšla s dojemnou výzvou: Takto chcú pomôcť jeho rodine!

Slovensko je otrasené. Určite ešte nemenej ľudia, ktorí mladého novinára poznali. Obec Štiavnik vyšla s výzvou, cez ktorú chcú pomôcť rodine zavraždeného novinára Jána Kuciaka († 27).

Ilustračný obrázok k článku Rodná obec Jána Kuciaka (†27) vyšla s dojemnou výzvou: Takto chcú pomôcť jeho rodine!
Zdroj: TASR

Obec Štiavnik na základe iniciatívy poslancov obecného zastupiteľstva, požiadaviek verejnosti a hlavne na základe situácie do ktorej sa dostala rodina Jána Kuciaka (†27) vyhlasuje cez portál ĽudiaĽuďom.sk výzvu na výpomoc rodine zavraždeného novinára.

Polícia ešte začiatkom minulého týždňa informovala, že v nedeľu (25.2.) našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači telá investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara šlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu.

Cieľom výzvy je finančná zbierka, ktorá by zmiernila nemalé finančné náklady spojené s násilnou smrťou ich syna, úprava hrobového miesta, doriešenie finančnej záťaže týkajúcej sa rodinného domu v obci Veľká Mača a iných následkov spôsobených životom po násilnej smrti syna. Znie text výzvy na ĽudiaĽuďom.sk.

Rodinou Jána Kuciaka otriasla násilná smrť ich syna. „Janko žil a vyrastal v skromnej, pobožnej rodine spolu s dvomi súrodencami. Bol vynikajúcim žiakom už od základnej školy, pričom po štúdiu na gymnáziu sa rozhodol študovať na UKF Nitra, kde popri doktorandskom štúdiu pôsobil aj ako externý pedagóg. Jeho život bol skromný o čom svedčia aj vyjadrenia ľudí z jeho okolia,“ opisujú jeho príbeh na ĽudiaĽuďom.sk s tým, že teraz, keď si po rokoch prípravy na život chcel založiť rodinu a tešiť sa zo života, prišla krutá rana, ktorá položila na kolená najbližšiu rodinu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM