Rôzne

Romantika v Michalovciach ako vyšitá: Ľúbostné príbehy na oblohe pod Hrádkom

Máte radi romantiku? V Michalovciach ju môžete zažiť na zaujímavom mieste a to navyše pri pohľade na hviezdnu oblohu.

Ilustračný obrázok k článku Romantika v Michalovciach ako vyšitá: Ľúbostné príbehy na oblohe pod Hrádkom
Zdroj: TASR

V michalovskej hvezdárni si pri príležitosti sviatku sv. Valentína pripravili zaujímavé podujatie. Návštevníci budú môcť 14. februára o 19:30 hod. pozorovať hviezdnu oblohu a vypočuť si ľúbostné príbehy.

Ľúbostné príbehy

Hvezdáreň v Michalovciach je jediným špecializovaným osvetovým zariadením svojho druhu na území Košického kraja. Pre ľudí si pripravila zaujímavé podujatie, ktoré si môžete prísť vychutnať priamo do priestorov hvezdárne v Deň sv. Valentína. Romantiku si tak môžete dopriať v rámci sviatku zamilovaných. Pracovníci hvezdárne návštevníkom totiž ponúknu Ľúbostné príbehy na oblohe.

"Ak nám počasie bude priať, tak sa môžete prísť na Valentína (14. 2.) o 19.30 hod. pozrieť k nám a vypočuť si ľúbostné príbehy, ktoré sa na oblohe ukrývajú. Postupne prejdeme cez príbeh Andromedy, Kasiopeji či Malého medveďa, " prezradila michalovská hvezdáreň.

Čo v prípade nepriaznivého počasia?

Valentínske podujatie sa bude konať aj v prípade, že príroda nebude naklonená a bude zamračené. „V tom prípade sa presunieme do posluchárne, kde si vyrozprávame tieto príbehy počas premietania súhvezdí projektorom,“ uviedla michalovská hvezdáreň.

Rozprávanie spoja aj s poznatkami o tom, ako sa hýbe obloha, ako sa striedajú súhvezdia, alebo čo všetko v konkrétnych súhvezdiach nájdete. Pracovníci hvezdárne záujemcov srdečne pozývajú na valentínske pozorovanie so vstupným ako na obyčajné pozorovanie: dospelí 1 €, deti 0,50 €.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM