Webnoviny - Svet

Rómom v LM pomôžu noví sociálni pracovníci

WEBNOVINY.SK

Rómovia v Liptovskom Mikuláši dostanú od radnice ďalšiu pomoc. Foto: SITA/Rastislav Ovšonka LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 8. septembra (WEBNOVINY) – Dvaja noví sociálni pracovníci by sa mali od októbra venovať rómskej komunite a ľuďom bez domova v Liptovskom Mikuláši. Miestna samospráva získala na túto aktivitu 38-tisíc € z Fondu sociálneho rozvoja. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. „Spoluúčasť mesta vo výške päť percent schválili poslanci na mimoriadnom rokovaní mestského parlamentu v auguste. Na miesta sociálnych pracovníkov bude tento týždeň vypísané výberové konanie. Podmienky dnes zverejníme aj na úradnej tabuli a na internetovej stránke mesta,“ povedala.

„Sociálni pracovníci budú vyhľadávať ľudí, ktorí sú ohrození sociálnym vylúčením alebo už sú sociálne vylúčení. Poskytnú im základné poradenstvo. Budú spolupracovať s relevantnými inštitúciami, sprevádzať klientov na rokovania do týchto inštitúcií a podobne,“ uviedol primátor Ján Blcháč.

Svojimi aktivitami budú predchádzať vzniku krízových situácií u ohrozených skupín miestnych obyvateľov a ochraňovať ich práva. Venovať sa budú sociálnemu vývinu detí a dospelých. „Cieľom je prostredníctvom projektu zvýšiť aktivity rómskych spoluobčanov, ktorých dôsledkom bude preberanie zodpovednosti za riešenie svojej situácie, prípadne jej zlepšenie,“ dodala Viera Kočtúchová z Komunitného centra Hlboké.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM