Monika Földešiová Hokej

Rošády na súpiske, Vůjtek šetrí miesto Gáboríkovi či Meszárovšovi

Tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek ešte stále v týchto dňoch upravuje súpisku mužstva. Dnes uvoľnil z tímu na majstrovstvách útočníka Rastislava Špirka, v Helsinkách má v zálohe ešte útočníka Mareka Hovorku a brankára Júliusa Hudáčka. Tí

Realizačný tím už pred pondelňajšou výhrou s USA 4:2 dopísal Michala Handzuša, ktorý sa ohľadom zapáleného kĺbu cítil dobre, ale vo vyjadreniach sa nechcel uponáhľať. Skúseného centra dopísali ako 21. korčuliara a Vůjtekovi tak v maximálnom povolenom počte (22 korčuliarov + 3 brankári) zostalo posledné miesto a to si realizačný tím primárne šetrí pre prípadný príchod Andreja Meszároša, či Mariána Gáboríka z NHL. Keďže vo výprave mal aj dvoch náhradníkov, jeden musel ísť domov.// „Keďže sme pridali ďalšieho hráča, musíme niekoho poslať domov a bohužiaľ je to Rasťo Špirko. Ďakujeme mu za to, že absolvoval celú prípravu, je to dobrý chalan a pomáhal utužiť partiu. Vždy je ťažké, keď sa hráč musí rozlúčiť s mužstvom, ale tak to už v národnom tíme chodí. ‚Čierny Peter‘ vždy na niekoho padne,“ //komentoval Vůjtek.

Na súpisku zatiaľ nepribudol ani tretí brankár. S mužstvo sa od úvodu šampionátu pripravuje Július Hudáček, no do úvahy stále pripadá aj príchod Jaroslava Haláka zo St. Louis.** „Zatiaľ sme ho nedostali na telefón, ale nechal nám správu, že nám zajtra zavolá,“** zdôraznil šéftréner. Vůjtek ďalej oznámil, že obranca Kristián Kudroč stále pociťuje bolesti v chrbte a nie je jasné, kedy bude môcť na ľad. Oznámil však, že proti Kazachstanu sa v stredu do bránky postaví opäť Ján Laco.

Realizačný tím odmenil hráčov za výborné výkony aj dňom voľna, ten však príde až po stredajšom zápase s Kazachstanom. „Najprv sa sústredíme na duel s Kazachstanom, ako favoriti ho musíme odohrať so cťou. Potom sme dali hráčom voľný deň, keď chceme ísť na motokáry, aby sa chlapci trošku rozptýlili. No a potom sme naplánovali spoločnú večeru v maďarskej reštaurácii,“ dodal Vůjtek.

global24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM