han Hokej

ROZHOVOR Jozef Tibenský sa môže pochváliť parádnou cenou: O tom som ani len nesníval!

Strelec najkrajšieho gólu slovenskej hokejovej Tipsport Ligy Jozef Tibenský sa o zisku ocenenia dozvedel zo sociálnych sietí. Ako bude oslavovať?

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR Jozef Tibenský sa môže pochváliť parádnou cenou: O tom som ani len nesníval!
Zdroj: TASR

Autorom najkrajšieho gólu slovenskej hokejovej Tipsport Ligy v tejto sezóne sa stal Jozef Tibenský z Piešťan. Za krásne januárové sólo celým klziskom získal trofej – Zlatú prilbu. Bratislavského rodáka, inak bývalého slovenského reprezentanta do 20 rokov, sme pri tejto príležitosti vyspovedali.

Prezradíte, kto vám oznámil, že ste vsietili najkrajší gól?

Paradoxne som sa to dozvedel cez sociálne siete, kde mi zrazu nabehli správy s gratuláciami.

Ako ste na to zareagovali?

Milo ma to prekvapilo, pretože som si myslel, že to vyhrá Nitran David Laliberté. Keďže sa tak nestalo, tak ma táto cena potešila.

Čo to pre vás táto cena znamená?

V prvom rade veľký úspech a aj to, že mi to v danom momente veľmi pomohlo po psychickej stránke. Priznám sa, že som pred sezónou o takomto niečom nesníval.

Vnímate to ako „veľkú vec“ a radíte to medzi najväčšie úspechy v kariére?

Jednoznačne to patrí medzi moje top.

Ako sa k vášmu víťazstvu v tejto ankete stavajú najbližší?

Obrovsky sa tešia! Dokonca by som povedal, že rodičia a sestra majú z toho väčšiu radosť. Veď aj za mňa hlasovali.

Aj vás nejako „potešia“?

Skôr nie, žiadne veľké či bujaré oslavy sa konať nebudú (smiech).

Koľko gratulácii vám prišlo?

Musím povedať, že celkom dosť. Okrem kamarátov, najbližších či rodiny my však prišlo veľa správ od ľudí, ktorých vôbec nepoznám.

Skúsite sa ešte vrátiť ku gólovej akcii – ako ju vnímate po čase?

Pamätám si na to, ako som stratil puk, zobral som si ho od súperovej striedačky až za vlastnú bránku. Odtiaľ som si ho hodil dopredu a prešiel jedného hráča, v tom sa mi naskytol väčší priestor a mal pred sebou len jedného obrancu. Na neho som spravil kľučku, ktorá mi parádne vyšla. Ďalej som ani nepremýšľal, len som to vystrelil na bránku a bol z toho gól.

Ako často si tento moment pozeráte na videu?

Teraz si to už nepozerám, no pár dní po strelení gólu som si to na videu detailne rozoberal. Neveril som totiž, že sa mi niečo také mohlo podariť.

Pomôže vám to v kariére?

To neviem, ale aspoň som sa takto dostal do povedomia ľudí. Nie každému sa predsa podarí vyhrať anketu o najkrajší gól sezóny. Práve z tohto pohľadu to pre mňa znamená nesmierne veľa.

Pre mladého hráča je skvelý pocit byť prvý medzi takými hráčmi ako sú Michal Handzuš, Róbert Petrovický, Jiří Bicek, Lukáš Hvila a ďalší. Mám pravdu?

Samozrejme! Všetci hráči, ktorí hrajú v našej lige sú kvalitní, no táto anketa je o jednom vydarenom momente, jednom peknom góle. No, a teraz sa to podarilo mne, čo je paráda. Netreba ale zabúdať na tých, ktorí mi dali hlas, za čo im veľmi pekne ďakujem. Vážim si to!

Jozef Tibenský
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM