Tomáš Šuhajda Rôzne

Rozhovor s ostrieľanou pánskou kaderníčkou: Čo dnes letí medzi chlapmi v Humennom!

Strihanie je jej vášňou už od troch rokov :). Vo vlastnom salóne sa špecializuje na pánske účesy. Podľa Boženy Kammerovej niektoré strihy sú večné, no zároveň sa do popredia dostávajú stále iné trendy. Zaujímalo nás, čo letí v Humennom práve v tomto období.

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor s ostrieľanou pánskou kaderníčkou: Čo dnes letí medzi chlapmi v Humennom!
Zdroj: Dnes24.sk

Hovorí sa, že je to mnohokrát zložitejšie, keďže na krátkych vlasoch sa môže prejaviť každá chybička… Humenská kaderníčka Božena Kammerová má vo svojom salóne OTTO na starosti pánske účesy. V rozhovore nám prezradila, čo aktuálne letí medzi chlapmi v Humennom, ale aj to, ktorá celebrita sa stala najčastejším vzorom, podľa ktorej sa k nej prišli v tomto prípade najmä mladí páni ostrihať.

Prečo ste sa rozhodli špecializovať výlučne na pánske účesy?

Už od troch rokov som strihávala kamarátov či deti z bloku doma v kuchyni. Pod obrúsom pri sviečke. To potom aj tak vyzeralo :)… Jednoducho, bavilo ma strihať. Nie česať, účesy, ale strihať. Tak asi preto :).

Aký je humenský zákazník? Je mu to takpovediac jedno alebo počas strihania aktívne zasahuje ústami?

Ktorý ako. Niektorí presne vedia čo chcú a niektorí prídu bez konkrétnej predstavy, prípadne si nechajú poradiť. Je to veľmi individuálne, ťažko týmto spôsobom definovať humenských zákazníkov.

Je veľký rozdiel medzi požiadavkami mladíka a trebárs chlapa štyridsiatnika?

V podstate áno, ale aj medzi týmito skupinami sú kategórie rôznych zákazníkov. Prídu k nám aj štyridsiatnici s jasnou predstavou, no nájdu sa tiež takí, čo povedia: ostrihajte ma ako chcete, ako viete… Mladí chcú byť viac trendy, častokrát prídu s obrázkom v ruke alebo dnes už skôr v mobile.

Čo teda dnes medzi Humenčanmi najviac letí?

Vystrihané boky a dlhší vrch. To je dnes ten najčastejší strih, ktorý je populárny najmä medzi mladými. Dnes sa tiež veľa lakuje, kým v minulosti sa viac používal gél. Ale aj to je samozrejme individuálne.

Prichádzajú s požiadavkou na spomínaný strih aj starší páni?

Čo myslíte tým starší? Tridsiatnici áno, štyridsiatnici už nie :). Alebo aspoň ja som sa s tým nestretla. V tomto sú Humenčania pomerne konzervatívni.

Spomínali ste, že najmä mladí si zvyknú doniesť so sebou fotku. Podľa koho sa najčastejšie chcú dať ostrihať?

V minulosti to bol David Beckham, ale aj ďalší futbalisti. Dnes si už ani tak nenosia fotky konkrétnych celebrít, skôr si nájdu na internete obrázok neznámej osoby, na ktorom je účes presne alebo najbližšie ich predstavám.

A čo požiadavky, ktoré by sa dali nazvať najväčšími úletmi. Spomeniete si na také?

Ťažko povedať, pretože každý môže považovať za úlet niečo iné. U niekoho je úlet dohola, u niekoho číro alebo niekto má dlhé vlasy a zrazu prejde na krátky účes. Úletom sa dá nazvať čokoľvek. Napríklad, s požiadavkou na výrazné číro prišla k nám v minulosti už aj slečna.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM