Barbara Dallosová Kultúra

Rozlúčka so zimou ako sa patrí: Festival Zimomravenie vrcholí tento víkend!

Chladné dni sa míňajú a zubaté slniečko sa ukazuje čím ďalej tým častejšie. Na rozlúčku so zimou je najvyšší čas. Posledné zimné dni si môžete užiť aj na dobrodružno-poznávacom rodinnom festivale.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka so zimou ako sa patrí: Festival Zimomravenie vrcholí tento víkend!
Zdroj: TASR

Počas tohto víkendu vyvrcholí v Banskej Štiavnici v poradí už 6. ročník obľúbeného rodinného festivalu s názvom Zimomravenie. Na rodiny s deťmi čaká bohatý program.

,,Hlavný deň je sobota, kedy je pre deti nachystaná Veľká hra po meste, kde sa zoznámia s projektom Živá učebnica,„ hovorí Rastislav Marko z banskoštiav­nického Mestského úradu. Zaujímavý program bude podľa jeho slov pripravený aj v Kultúrnom centre. Na deti čaká škola pantomímy či vystúpenie populárnej Fíha tralala. ,,Budeme tu mať skvelé spoločenské hry, tvorivé dielne a samozrejme zaujímavý program chystá aj Slovenské banské múzeum, kde budú netradičné sprevádzania pre deti a tiež tvorivé dielne,“ dodal Marko.

V nedeľu bude na plavárni ďalší ročník skvelej karnevalovej zábavy v maskách pod názvom Vodníkov svet.

Zimomravenie je malý zimný rodinný festival, ktorý má za cieľ priniesť oživenie do historického jadra Banskej Štiavnice počas končiacej sa zimy. Jeho program je rôznorodý a ponúka široké spektrum dobrej zábavy a aktivít. Výnimočnosťou festivalu Zimomravenie je, že spája viaceré subjekty v regióne a je naň naviazaná aj zaujímavá ponuka lacnejšieho ubytovania, či dokonca celých pobytových balíkov v partnerských zariadeniach, ktoré môžu využívať rodiny.

Čítajte tiež:

Banskú Štiavnicu navštevuje čoraz viac turistov: Lákadlom je aj mimo hlavnej sezóny

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM