Správy Rôzne

Rozlúčte sa s babím letom: Teploty začnú postupne klesať, pribudne oblačnosť

Počas posledných dní si na celom území Slovenska užívame príjemné počasie, kedy teploty často stúpajú nad hranicu 20 stupňov Celzia. Zdá sa, že babie leto je pomaly na ústupe.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčte sa s babím letom: Teploty začnú postupne klesať, pribudne oblačnosť
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Ako informoval portál imeteo.sk, babie leto čoskoro skončí. Pribudnúť má oblačnosti, ktorá bude brániť vzostupu teplôt.

„Rozsiahla tlaková výš, ktorá prináša už viac ako dva týždne slnečné a teplé počasie v priebehu tohto týždňa stratí na sile. Počas tohto obdobia sa jej stred nachádzal nad východnou Európou a po jej zadnej strane prúdil do našej oblasti teplejší vzduch. Tomu všetkému je však už koniec,“ informuje imeteo.sk.

Ešte dnes sa môžu na východe tešiť na slnečné počasie. Zvyšok Slovenska by sa však mal pripraviť na polooblačné až oblačné počasie. Do konca týždňa sa dokonca môžu ojedinele vyskytnúť prehánky.

„O niečo viac zrážok bude počas piatka a soboty, kedy bude oblačné až zamračené počasie prevládať na celom našom území a miestami sa budú vyskytovať prehánky, či občasný dážď,“ informuje imeteo.sk a dodáva, že: „v nedeľu sa síce môže počasie zlepšiť, no od budúceho týždňa už príde zmena.“

Postupne sa k nám dostane od severozápadu chladnejší a vlhší vzduch. Teploty vo výške 1500 m n.m. by postupne mala klesať pod nulu. Tento stav ovplyvní teplotu aj v nižších polohách. „Budúci týždeň by už teploty nemuseli stúpať nad hranicu +15 °C, na severe ani nad +10 °C a nočné teploty poklesnú aj pod bod mrazu,“ dodáva portál imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM