Peter Simon Basketbal

Rožňavský basketbal zaznamenal ďalší veľký úspech: Pohár za umiestnenie patrí Zlatej

Mladí basketbalisti z nášho mesta zaznamenali na krajských majstrovstvách úspech. Chlapci zo základnej školy Zlatá sa tešia z vybojovaného pohára.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavský basketbal zaznamenal ďalší veľký úspech: Pohár za umiestnenie patrí Zlatej
Foto: Michal Genči / Zdroj: Základná škola, Zlatá 2

Ako informoval Michal Genči zo základnej školy, krásny výsledok sa začal rodiť už v základnej skupine, v ktorej chalani podľa jeho slov jednoznačne dominovali. „V prvom zápase si poradili s rovesníkmi z Trebišova 23:10. V ďalšom zdolali Valaliky s výsledkom 23:9 a spokojne mohli čakať na súperov vo finálovej skupine. Sympatické z ich strany bolo aj to, že si zahrali všetci hráči z lavičky,“ hovorí Genči.

Ušetrené sily sa zišli hneď v prvom zápase nadstavby proti Michalovciam. „Prvý polčas zvládli chlapci fantasticky a v druhom pohodlne dotiahli zápas do víťazného konca. Súperovi nadelili 35:9. O víťazovi turnaja mal rozhodnúť ich posledný zápas proti Spišskej Novej Vsi, v ktorom sa žiaľ nepodarilo nadviazať na predchádzajúce výsledky a zápas nám ušiel v koncovke,“ spresnil a dodáva, že za podaný výkon sa však chlapci hanbiť určite nemusia. „Malou náplasťou pre ZŠ Zlatú bol fakt, že najlepším hráčom Spišskej Novej Vsi bol Filip Rákai, ktorý ešte nedávno obliekal dres školy,“ uvádza Michal Genči.

Turnaj priniesol aj jednu kuriozitu, keď proti sebe nastúpili bratia v rôznych dresoch a to žiak Denis Rákai, ešte len šiestak na Zlatej, predviedol svoj talent aj bratovi Filipovi vo farbách Spišskej. „O výbornú kulisu turnaja sa postarali baby z 9.C, ktoré chlapcov povzbudzovali až do posledného hvizdu. A samozrejme, chlapcom obrovská gratulácia za predvedený výkon pod dohľadom pána trénera Mareka Fila,“ dodal na záver Michal Genči zo základnej školy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM