Marcel Mojžiš Krimi

Rozruch na súde: Obvinený z vraždy Číňana začal krvácať, zasahovali záchranári!

Sudca Okresného súdu v Trnave nemohol v utorok rozhodnúť o vzatí do väzby Zdenka (29). Ten mal v sobotu v Šali podľa polície napadnúť čínsku rodinu a na smrť dobodať 21-ročného Číňana.

Ilustračný obrázok k článku Rozruch na súde: Obvinený z vraždy Číňana začal krvácať, zasahovali záchranári!
Foto: Slávka Kellová

Obvinený začal pred vstupom do pojednávacej miestnosti krvácať, privolaní záchranári ho priamo v budove súdu ošetrovali, napokon ho museli previezť do nemocnice. Obnovilo sa mu zranenie, ktoré mu v sobotu po naháňačke spôsobil otec zavraždeného. Lehota pre výsluch mladíka uplynie podľa hovorcu súdu Martina Kulíška vo štvrtok o 11:55.

Zdenka Sz. z Tešedíkova polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy, zločinu obmedzovania osobnej slobody, zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. V prípade uznania viny súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Pred sudcu ho priviezla eskorta z novozámockej nemocnice, tamojší ošetrujúci lekár sudcovi dopoludnia potvrdil, že je schopný absolvovať výsluch. Na chodbe súdu sa mu však obnovila rana na nohe. Dokonale stráženého obvineného záchranári po ošetrení napokon pripútali k nosidlám a naložili do sanitky. Nikto zo záchranárov sa k jeho zraneniu vyjadrovať nechcel.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM