Barbara Dallosová Krimi

Rozsiahly požiar pri Žiari: Plamene zachvátili niekoľko budov, škody rátajú v státisícoch eur!

Niekoľko budov v blízkej obci sa ocitlo v plameňoch. Podľa polície požiar, ktorý obyvateľov prekvapil v noci, za sebou zanechal státisícové škody.

Ilustračný obrázok k článku Rozsiahly požiar pri Žiari: Plamene zachvátili niekoľko budov, škody rátajú v státisícoch eur!
Zdroj: TASR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, k rozsiahlemu požiaru došlo v stredu (6.1.2015) v noci okolo 2:40 hod. v obci Kosorín.

Škody v státisícoch

Podľa hovorkyne začala horieť hospodárska budova, od ktorej sa následne chytili ďalšie a plamene zachvátili aj krov rodinného domu, čím vznikla majiteľom škoda v celkovej výške 200 000 eur.

,,Následným rozšírením požiaru došlo na susednom rodinnom dome k zhoreniu krovu v zadnej časti domu a krytiny, čím vznikla majiteľovi škoda 3 000 eur a zároveň došlo na dvore jedného rodinného domu k zhoreniu hospodárskej budovy aj so zariadením, čím vznikla majiteľke škoda 5 000 eur," opisuje hovorkyňa ďalšie následky požiaru.

Ako pokračovala, príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania a vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie pre prečin všeobecné ohrozenie.

Hasiči z piatich miest

Ako uviedol banskobystrický hovorca hasičov Erik Piater, pri požiari zasahovalo celkovo viac ako 25 hasičov a bolo použitých 11 kusov techniky. ,,Na mieste zasahovali hasiči z hasičskej stanice v Žiari nad Hronom a v Novej Bani, z hasičskej stanice vo Zvolene z hasičskej stanice v Banskej Bystrici a z hasičskej stanice v Handlovej. Pri požiari boli použité dýchacie prístroje," priblížil Piater.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM