Správy Zo Slovenska

Ružinov rekonštruuje detské ihrisko na Raketovej

Mestská časť upraví aj spevnené plochy pred blízkou cukrárňou, betónové panely a asfalt nahradí zámkovou dlažbou.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov rekonštruuje detské ihrisko na Raketovej
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Detské ihrisko na Raketovej ulici na Ostredkoch čakajú významné zmeny. Ružinov ho kompletne vynovuje, práce sú už v plnom prúde. Pribudnú tam nové hracie prvky, zostava na cvičenie pod holým nebom, basketbalové ihrisko, volejbalové ihrisko získa nové oplotenie a asfalt nahradí zámková dlažba.

Oprava ihriska

„Rozsiahle ihrisko na Raketovej ulici obnovu už potrebovalo. V rámci jeho rekonštrukcie sa zameriame aj na vyriešenie problému s neodtekajúcou dažďovou vodou, ktorý trápil viacerých obyvateľov. Okrem toho kompletne vymeníme hracie prvky tak, aby si na svoje prišli všetky deti. Myslíme tiež na dospelých, ktorí budú mať po novom k dispozícii fitness stroje na cvičenie. Rekonštrukcia ihriska by mala byť hotová najneskôr do polovice decembra,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Mestská časť upraví aj spevnené plochy pred blízkou cukrárňou, betónové panely a asfalt nahradí zámkovou dlažbou. Kompletné vynovenie čaká aj ihrisko na plážový volejbal, ktoré bude mať z dvoch strán aj nové oplotenie. V zadnej časti ihriska bude plocha s hojdačkami a samostatné pieskovisko.

Nové ihrisko

V priestore, kde sa nachádza hracia zostava v štýle domčeka, pribudnú prvky pre tých najmenších ako je pružina, malá šmykľavka a zvieratko z prižovej gumy. Stena oproti cukrárni, ktorá momentálne slúži na maľovanie grafity, bude ošetrená tabuľovou farbou a deti ju budú môcť zdobiť svojimi maľovanými výtvormi. Veľkú asfaltovú plochu nahradí povrch z liatej gumy, pribudne tam aj nové basketbalové ihrisko.

„Na tejto ploche bude aj hracia zostava pre väčšie deti. Jej finálnu podobu vybrali Ružinovčania prostredníctvom hlasovania na sociálnej sieti,“ priblížil starosta Ružinova Dušan Pekár. Súčasťou ihriska budú aj fitness prvky na cvičenie, lanová pyramída, lezecká zostava, lavičky, smetné koše a informačné tabule. Na jar roka 2018 Ružinov ešte vylepší aj vzhľad obvodových múrov a zároveň ich upraví tak, aby sa na nich dalo aj sedieť. Do tejto kompletnej rekonštrukcie investuje mestská časť Ružinov 196 000 eur zo svojho rozpočtu.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM