Správy Zo Slovenska

Ružinov zrevitalizuje jazero Rohlík. Pomôže im aj Bratislavský kraj

Ružinovské jazero, ktoré miestni obyvatelia poznajú ako Rohlík, už roky potrebuje revitalizáciu. Zdá sa, že by sa to konečne mohlo podariť.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov zrevitalizuje jazero Rohlík. Pomôže im aj Bratislavský kraj
Zdroj: internet

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa 17. mája zúčastnil verejnej diskusie, ktorej hlavnou témou bola ružinovská „Hirošima“ a Ružinovské jazero. Spolu so starostom mestskej časti Ružinov Dušanom Pekárom a občanmi debatovali o problémoch v Ružinove. Jedným z najdiskutova­nejších bola práve revitalizácia jazera Rohlík.

„Na diskusii s občanmi vznikol nápad,, ako urýchliť obnovenie alebo revitalizáciu jazera Rohlík. Práve nápad od občanov podporilo Miestne zastupiteľstvo Ružinov a v spolupráci s bratislavskou župou jednomyseľne schválilo uznesenie, ktoré žiada nemocnicu a Ministerstvo zdravotníctva SR o spoluprácu pri prevedení pozemkov okolo jazera Rohlík do správy mestskej časti. Ružinovská časť má peniaze, má dokonca ľudí a prostriedky, ktorými chce zrekultivovať toto jazero a jeho okolie tak, aby mohlo slúžiť Ružinovčanom. Žiadna byrokracia v tom brániť nebude a na to dozrie bratislavská župa,“ ozrejmil predseda BSK Pavol Frešo.

Podpora kraja

O budúcnosti jazera Rohlík diskutovali vo štvrtok 18. mája aj ružinovskí poslanci na svojom rokovaní. „Vítam ponuku predsedu BSK Pavla Freša, že svojou kompetenciou pomôže aj v rokovaní s nemocnicou, ale aj Ministerstvom zdravotníctva SR a aj vďaka uzneseniu, ktoré prijali poslanci verím, že toto rokovanie bude úspešné a Rohlík budeme môcť pre Ružinovčanov revitalizovať,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár.

Poslanci svojim hlasovaním dali mandát starostovi Ružinova Dušanovi Pekárovi, aby rokoval o prevode pozemku nábrežia jazera Rohlík, ktoré sa má zrevitalizovať podľa existujúceho projektu už z 2013. Do spolupráce plánujú prizvať aj rybárov, ktorí sa vo svojom voľnom čase starajú o čistotu, poriadok okolia a vodnej plochy a takisto zarybňujú túto vodnú plochu.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM