Šport

Sagan po ďalšej jazde v prvej trojke, víťazom je Cavvendish

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v sobotňajšej 14. etape Tour de France tretiu priečku a na tohtoročnom prestížnom podujatí dosiahol šieste pódiové umiestnenie.

Ilustračný obrázok k článku Sagan po ďalšej jazde v prvej trojke, víťazom je Cavvendish
Zdroj: TASR

Jazdec Tinkoffu mal v záverečnom špurte po 208 km z Montélimaru do Villars-Dombes výrazne sťaženú situáciu, čo využil jeho konkurent v boji o zelený dres Mark Cavendish a skvelým nástupom si vybojoval štvrtý tohtoročný triumf, celkovo už tridsiaty na Tour. V bodovacej súťaži zároveň stiahol Saganov náskok na rozdiel 62 bodov.

Cavendish po sobotňajšom triumfe vyzdvihol predovšetkým tímových kolegov z Dimension Data. „Odviedli skvelú prácu. Bolo nám jasné, že keď príde záver etapy, musíme byť vpredu. Bol som síce pred špurtom trošku vzadu, ale pomohol mi Etixx aj Marcel Kittel, ktorý išiel špurtovať skoro a prepálil to, keďže fúkal silný protivietor. Počkal som, potom zaútočil a vyšlo to,“ povedal v prvom rozhovore po triumfe Cavendish.

Čítajte aj: FANDÍME SAGANOVI: Podporte Petra na Tour de France a hrajte o hodnotné ceny

Na čele priebežnej klasifikácie sa nič nezmenilo. Naďalej ju vedie Chris Froome zo Sky s náskokom 1:47 min. pred Baukem Mollemom z Treku. Tretí Brit Adam Yates z Orice stráca 2:45 min. Ziskom 50 bodoch si Cavendish udržal nádej na prerušenie Saganovej víťaznej šnúry v boji o zelený dres.

Vzhľadom na jeho šprintérsku špecifikáciu je však nepravdepodobné, že by Slováka do záverečného dojazdu v Paríži dobehol, keďže nasledujúcich šesť etáp má horský charakter.

tdf 14
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM