Katarína Jankeje Hokej

Sedem zápasov a šesť výhier: Topoľčanci bojujú o play-off, Spišskej zobrali cenné body

Žochári pokračujú na víťaznej vlne. V súboji o cenné body a postupovú priečku v tabuľke si zmerali sily so Spišskou Novou Vsou.

Ilustračný obrázok k článku Sedem zápasov a šesť výhier: Topoľčanci bojujú o play-off,  Spišskej zobrali cenné body
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Priamy tabuľkový boj o play-off sa odohral v stredu na ľade Spišskej Novej Vsi, ktorá hostila topoľčiansky tím. V úvode sa lepšie darilo domácemu mužstvu, v 13. minúte otvorili skóre na 1:0. Gólovo pestrejšia bola až druhá tretina, naši chlapci zvýšili tlak a v 29. minúte na 1:1 dorovnal Kluka. Spišská však stihla do prestávky odpovedať, keď v 36. minúte odskočili zverencom trénera Miroslava Nemčeka najtesnejším rozdielom.

Záverečná časť patrila Topoľčancom, skvelý výkon už tradične predviedol brankár Juraj Halo, ktorý zlikvidoval viacero veľkých šancí zo strany domácich. V 46. minúte na 2:2 dorovnal Káčer a v 51. minúte nás dostal do konečného vedenia Bystričan. Súper sa do konca hracieho času nedokázal cez pozornú obranu presadiť, Spišská Nová Ves tak podľahla Topoľčancom 2:3.

Žochári sa výborným výkonom udržali na 8 postupovom mieste, Spišskej odskočili už na rozdiel štyroch bodov. Prvá liga bude pokračovať v piatok, na topoľčianskom zimnom štadióne hokejisti privítajú Nové Zámky. Zápas štartuje o 18.00 hodine, počas duelu prebehne aj charitatívna akcia na pomoc deťom z detských domovov. Viac sa dočítate v článku: Na ľad budú lietať plyšáky: Hokejisti Topoľčian chcú takto potešiť deti

HK Spišská Nová Ves – HC Topoľčany 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Góly a asistencie: 13. Findura (Lapšanský, Koky), 36. Hrubý (Giľák, Lesňák) – 28. Kluka (Bystričan, Nemček), 46. Káčer (Perniš, Toman), 51. Bystričan (Nemček, Šedivý)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM