Igor Petrík Rôzne

Selfie mánia sa šíri aj našim krajom: Takto sa zvečňujú ľudia na známych miestach

Súťaž o naj "selfie" fotku, ktorú vyhlásila Žilinská župa, vstupuje do finále. Cieľom súťaže je zviditeľniť krásy kraja a vzbudiť záujem mladých o svoj región a výnimočné danosti, ktoré v ňom obyvatelia i turisti Žilinskej župy môžu nájsť.

Ilustračný obrázok k článku Selfie mánia sa šíri aj našim krajom: Takto sa zvečňujú ľudia na známych miestach
Zdroj: Dnes24.sk

Do dnešného dňa sa v štýle „selfie“ odfotilo už 37 záujemcov, ktorí zaslali svoj fotografický autoportrét do súťaže ODFOŤSEBASA. Na konci marca ju pre všetkých milovníkov „selfie“ vyhlásila Žilinská župa. „Súťaž vstupuje do finále a záujemcovia môžu svoje „selfie“ posielať už len do konca apríla, kedy autor fotky s najväčším počtom platných hlasov získa hlavnú cenu – tablet,“ povedala Lenka Záteková, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kra­ja.

„Súťažné fotografie sú zverejnené na Facebook stránke Žilinského samosprávneho kraja, ktorej fanúšikovia môžu lajkami podporiť svojich favoritov a pomôcť im tak k výhre nového tabletu,“ povedala Záteková a dodala, že spoločne sa fotkám zatiaľ podarilo vyzbierať 3165 lajkov.

Najviac zástupcov majú regióny Horného Považia a Oravy, po ktorých v tesnom závese nasledujú Kysuce, Turiec a Liptov.„Medzi lokalitami Žilinského kraja, v ktorých sa súťažiaci odfotili, dominujú najmä prírodné oblasti v Zákamennom, Vrátnej doline, pri Šútovskom jazere, veža gotického kostolíka na Liptovskej Mare alebo dokonca javornícka bežkárska trasa Semeteš Kamenité,“ priblížila hovorkyňa. „Objavili sa tiež hradné dominanty Oravský hrad a Hrad Strečno a so skupinovou „selfie“ sa zapojili napríklad aj žiaci Obchodnej akadémie v Žiline,“ uzavrela Záteková.

Foto: ŽSK

Prečítajte si tiež:

Fenomén selfie zasiahol už aj náš kraj: Facebookoví nadšenci, TOTO je nápad našej župy!

Súťaž o najlepšiu „selfie“ v Žilinskom kraji vstupuje do finále
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM