Webnoviny - Svet

Senecký na ceste do Las Palmas za Slaviou

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP

PRAHA 9. februára (WEBNOVINY) – Slovenský futbalový brankár Štefan Senecký by mal stráviť zvyšok tejto sezóny na hosťovaní v českom klube Slavia Praha. „V podstate sme už dohodnutí. Všetko musíme ešte formálne dotiahnuť do konca. Nepredpokladám, že by mohli nastať nejaké komplikácie, ale človek nikdy nevie. Štefan by sa mal ešte v utorok pripojiť k hráčom Slavie, ktorí sú na hernom sústredení v španielskom Las Palmas. Všetky ´papierovačky´ dotiahneme do konca v priebehu najbližších dvoch dní, najneskôr do konca tohto týždňa,“ informoval agentúru SITA v utorok dopoludnia agent Štefana Seneckého Milan Lednický.

Tridsaťročný gólman je kmeňovým hráčom tureckého Ankarasporu. Ešte koncom januára bol na hosťovaní v konkurenčnom Ankaragücü, kam však počas zimného prestupového obdobia prišlo viacero legionárov, vrátane dvojice slovenských reprezentantov Marka Saparu a Róberta Vitteka, a Senecký si musel nedobrovoľne hľadať nový angažmán. Bývalý brankár FC Nitra by mal byť v českej metropole na hosťovaní do konca tejto sezóny a v pražskom Edene sa stretne s dvojicou svojich krajanov Matejom Krajčíkom a Petrom Grajciarom.

Jednotkou na brankárskom poste „zošívaných“ je momentálne skúsený 39-ročný Martin Vaniak. V kádri A-mužstva figurujú ešte ďalší dvaja gólmani – 31-ročný Lotyš Deniss Romanovs a o desať rokov mladší Čech Jan Hanuš.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM