Správy Regióny

Seniorom v Petržalke pomáha nová prepravná služba

Starším a ťažko zdravotne postihnutých obyvateľov prepravná služba výrazne uľahčuje cestu do denného stacionára, k lekárovi, do nemocnice alebo na úrady.

Ilustračný obrázok k článku Seniorom v Petržalke pomáha nová prepravná služba
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Starí a hendikepovaní ľudia to nemajú ľahké. Veľká časť z nich má popri zdravotných problémoch aj veľmi slabý dôchodok. Petržalka im podala pomocnú ruku novo zavedenou prepravnou službou.

Neoceniteľná pomoc

Od začiatku októbra jazdí po uliciach mestskej časti špeciálne vozidlo, ktoré pomáha seniorom dostať sa tam, kam nevyhnutne potrebujú. Teda k lekárovi, na vyšetrenie do nemocnice či na úrady. Priestranné vozidlo Peugeot Partner riadi sympatický vodič, ktorý starším ľuďom ochotne pomôže s nastupovaním, vystupovaním aj odprevadením až k lekárovi do čakárne.

„Na túto službu nemajú nárok len Petržalčania s ťažkým zdravotným postihnutím alebo klienti Strediska sociálnych služieb, ale aj tí, ktorí majú obmedzenia v pohybe len dočasné, ak majú napríklad zlomenú nohu alebo polámané rebrá,“ informuje na webovej stráne Petržalky starosta Vladimír Bajan.

Pribudne ďalšie vozidlo

Isteže, na viac ako stotisícovú Petržalku je jedno vozidlo málo. Aj to by sa však malo čoskoro zmeniť. Podľa slov starostu mestskej časti by sa mal už začiatkom roka 2018 vozový park strediska rozrásť. Ak všetko pôjde podľa plánov, seniorom už onedlho pomôže aj vozidlo s otočným sedadlom a žeriavom na nakladanie invalidného vozíka.

Službu môžu obyvatelia Petržalky využívať počas pracovných dní v čase od 7:00 do 15:30 hod. a je potrebné si ju objednať minimálne deň vopred medzi 8:30 a 15:00 hod. na tel. č. 0903 290 378.

Predtým, ako jazdu pre seba alebo blízku osobu objednávate, musíte v kancelárii Strediska sociálnych služieb na Vavilovovej 18 vy alebo vami poverená osoba predložiť potrebné doklady – rozhodnutie o dôchodku, preukaz ŤZP, posudok z ÚPSVaR alebo potvrdenie lekára o nepriaznivom zdravotnom stave.

Prepravná služba
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM