Ľubomíra Karmanová Rôzne

Sexi zadoček v plavkách nie je len otázkou cvičenia a krémov: Kozmetička Inga (38) vie ako na celulitídu

Pomarančová koža je postrachom mnohých žien. V niektorých prípadoch nepomáha ani cvičenie. Odborníci tvrdia, že to nie je problém tuku, ale kože. Kozmetička Ina Bachárová radí, čo s tým.

Ilustračný obrázok k článku Sexi zadoček v plavkách nie je len otázkou cvičenia a krémov: Kozmetička Inga (38) vie ako na celulitídu
Zdroj: Dnes24.sk

Krásna postava je väčšinou otázkou driny. Niekedy však ani poriadne cvičenie, aké odporúča napríklad aj osobný tréner Robo Balaško, nepomôže. Častokrát aj štíhla žena prepadne panike, keď jej zadoček pokryjú neestetické jamôčky. Celulitída je postrachom mnohých žien a vôbec nezáleží na tom, koľko máte kíl. Svoje o tom vie aj kozmetička Ina Bachárová. „S týmto problémom ku mne prichádzajú aj mladé a štíhle dievčatá. Nie je to len problém silnejších žien,“ vysvetľuje kozmetička s dlhoročnou praxou.

Podľa odborníkov, je celulitída spôsobená svalovou atrofiou, kedy vrstva svalov zoslabne a oddelí sa od pokožky, takže neatraktívne tukové usadeniny sú vidieť. Inga odporúča dodržiavať týchto 5 rád.

1. 70% je strava

Pozitívny vplyv vyváženej stravy na ľudský organizmus je všeobecne známy. „Jesť treba všetko, ale samozrejme, s mierou. Neodporúčam žiadne diéty, len zahrnúť do svojho jedálnička zeleninu, ovocie, ryby a vynechať hlavne sladené nápoje,“ radí kozmetička a zároveň dodáva, že práve strava môže aj za stav vašej pleti.

2. Pohyb je potrebný

Celulitídu je vidieť predovšetkým na stehnách, zadočku, ale aj brušku, preto je podľa Iny dôležité zamerať sa pri cvičení najmä na tieto partie. „Samozrejme, ani ženy, ktoré cvičia sa celulitíde nemusia vyhnúť. Je mnoho žien, ktoré majú pravidelný pohyb a predsa prídu do môjho salónu, aby sa nepríjemných jamôčiek zbavili,“ tvrdí Ina.

3. Pomôže aj presoterapia

Ako nám skúsená odborníčka vysvetlila, ide o terapeutickú metódu veľmi často využívanú v kozmetike, fyzioterapii, či v estetickej medicíne. „Je to veľmi účinná metóda pri redukovaní celulitídy. Pri tejto terapii upozorňujem svoje klientky aj na pitný režim,“ dodáva.

4. Veľa vody

Dôležitým faktorom v odbúravaní toxínov z tela je voda. „Aj pri samotnej presoterapii je nutné piť väčšie množstvo vody, aby sa uvoľnené toxíny z tela vyplavili. Samozrejme pitný režim je celkovo pre náš organizmus dôležitý. Správny pitný režim sa odrazí aj na kráse pokožky,“ myslí si Inga.

5. Krémy nepomôžu

Podľa Ingy, krémy, ktoré sú bežne dostupné v drogériách a sľubujú krásnu a pevnú pokožku už o niekoľko týždňov sú mýtus. „Jamky na zadku, či stehnách sú problémom pod kožou, preto s tým krémy nič neurobia,“ hovorí odborníčka. Našťastie, celulitída podľa nej nie je dedičná a tak sa dá liečiť. „Pokiaľ sú prejavy celulitídy výrazné, poradí si s tým už len odborník,“ dodáva na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM