Veronika Ondo-Cholewová Regióny Zo Slovenska

Sezóna na Šírave už začala... Motoristi, na TOTO odteraz pozor!

Na Zemplínskej šírave už odštartovala nová letná turistická sezóna. Stalo sa tak počas víkendu. Je tu však aj dôležité info pre motoristov.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna na Šírave už začala... Motoristi, na TOTO odteraz pozor!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

A je to tu! Letná turistická sezóna na Zemplínskej šírave už oficiálne odštartovala. Stalo sa tak v nedeľu 18. júna. S tým však súvisí i dôležité info pre motoristov.

Vodiči si odteraz musia dať pozor na zmenu, ktorá začala platiť na ceste od rekreačného strediska Hôrka až po stredisko Paľkov. Od začiatku otvorenia letnej turistickej sezóny totiž došlo na tejto trase k zmene rýchlosti.

Ak si to teda namierite k zemplínskemu moru , čaká vás dopravné obmedzenie, na ktoré ste mimo sezóny neboli zvyknutí. Zmena sa týka rýchlosti na cestnej komunikácii od rekreačného strediska Hôrka, známeho tiež ako Lúč, až po posledné stredisko Paľkov. Platí to aj v opačnom smere od Paľkova smerom k Hôrke. Na tomto úseku stretnete počas leta najviac turistov, ktorí prechádzajú cez vozovku, či chodia po ceste pešo.

„Dopravné obmedzenie počas letnej turistickej sezóny je zníženie rýchlosti na 50 km za hodinu od strediska Hôrka po Paľkov,“ uviedol primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák.

Ako ďalej doplnil, prechodné obmedzenia pri Zemplínskej šírave budú aj počas 16. Medzinárodného motozrazu sveta motocyklov v okolí strediska Hôrka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM