Správy Regióny Zo Slovenska

Sezóna v Tatrách je otvorená: Symbolicky odomkli hladinu Štrbského plesa

Symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa dnes oficiálne otvorili letnú turistickú sezónu vo Vysokých Tatrách. Ani tento rok pri tom nechýbal Poseidon a folklórna skupina Štrbän.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna v Tatrách je otvorená: Symbolicky odomkli hladinu Štrbského plesa
Zdroj: Dnes24.sk

Tiež sa odštartovalo aj člnkovanie na jazere. K dispozícii je tu 20 pramíc. Turisti môžu vyžiť aj služby osobného veslára. „Počas minuloročnej sezóny sa na hladinu vypravilo viac ako 4600 člnkov a výhľady z jazera si užívalo vyše 16 000 návštev­níkov,“ povedala hovorkyňa Tatry mountain resorts Zuzana Fabianová. Súčasťou slávnostného otvorenia turistickej sezóny bolo aj predstavenie publikácie Igora Válka Povesti o slovenských jazerách, plesách, studničkách a studniach.

Začiatok turistickej sezóny v tatranskom prostredí vyvrcholí víkendovým programom. Nadnes na 21.00 h je pripravené Stretnutie pri Kyselke v Starom Smokovci, hosťom večerného programu bude spevák Peter Cmorik.

„V sobotu 17. júna v areáli kúpeľov v Novom Smokovci vystúpi skupina Hex, v nedeľu 18. júna sa uskutoční podujatie pre rodiny s názvom Tatranský juniáles v parku v Tatranskej Lomnici,“ uviedol vedúci oddelenia kultúry a športu na Mestskom úrade vo Vysokých Tatrách Ján Bendík. V rámci hudobných hostí vystúpi spevák Samo Tomeček, skupiny Polemic a Vidiek. Pre milovníkov športu je na 16. až 18. júna pripravené na Štrbskom Plese ďalšie podujatie zo série Tatry v pohybe – bežecké a nordic walking preteky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM