Jakub Forgács Rôzne

Šiestačka z Revúcej sa dostala do pozornosti: Napísala vlastnú rozprávku a takýto úspech sa potom dostavil!

Hoci ešte nevychodila ani základnú školu, jej spisovateľské umenie už teraz ocenili. Mladá šiestačka z revúckej základnej školy všetkých očarila rozprávkou, ktorú sama napísala.

Ilustračný obrázok k článku Šiestačka z Revúcej sa dostala do pozornosti: Napísala vlastnú rozprávku a takýto úspech sa potom dostavil!
Zdroj: Dnes24.sk

"Kde bolo, kde nebolo, alebo predsa len bolo? Stál v jednom tmavom lese hrad a vedľa neho malá chalúpka.“ Tak týmito slovami sa začína jedna rozprávka, ktorej autorkou je práve žiačka, Simonka Sokolová zo VI. A triedy Základnej školy Ivana Branislava Zocha v Revúcej.

Simonka sa v mesiaci október zúčastnila regionálnej autorskej literárnej súťaže Dobšinského rozprávkový Gemer. V Dome kultúry v Rimavskej Sobote sa následne konalo vyhodnotenie tejto súťaže, ktorú každoročne vyhlasuje Banskobystrický samosprávny kraj, Gemersko-malohontské osvetové stredisko a Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote.

Simonka je skvelá žiačka, má rada literatúru a rada tvorí rôzne príbehy. Jej rozprávka Dajte mi moje topánky obstála vo veľkej konkurencii na výbornú, pretože Simonka získala 1. miesto v I. kategórii tejto literárnej súťaže. Svojím víťazstvom dokázala, že aj v dnešnej počítačovej dobe sú žiaci, ktorí majú vynikajúci vzťah k literatúre, veľa čítajú a ak majú voľnú chvíľu, siahnu po papieri, popustia uzdu svojej fantázii a vytvoria skvelý príbeh.

Text a foto: ZŠ I.B.Zocha

FOTO: Napísala rozprávku, s ktorou porazila všetkých
2
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM